BikeYoke Revive MAX: 34,9 mm is de toekomst?

“Gary Klein-approved”

Die goeie ouwe Gary Klein begreep het al in de eighties: Wil je iets stijf én licht maken? Gebruik dan grote buizen met een dunne wand. Zo bouwde hij bokstijve en lichte frames van aluminium. Een materiaal dat van zichzelf nota bene veel zwakker en slapper is dan staal!

Die mechanicawet geldt nog steeds, en ook BikeYoke maakt daar met de nieuwste Revive dropper zadelpen gebruik van. Ze introduceren de Revive MAX: een dropper met een buitendiameter van 34,9 mm. Niet dat die lichter is dan de Revive in 30,9 / 31,6, (zo’n 45 g zwaarder namelijk) maar naar eigen zeggen wél lichter dan veel concurrerende 30,9 / 31,6 mm droppers.

De reden om met zo’n dikke dropper te komen? Volgens BikeYoke is de vraag er nu al. Mondjesmaat weliswaar, maar ze zien een trend naar méér frames met een 34,9 mm zadelpen. Behalve Liteville zien we ondertussen ook Evil’s, Kona’s en Specialized’s met die maat verschijnen.

Een 28 mm bij de MAX en een 25 mm binnenbuis bij de dunnere versies… het verschil is duidelijk zichtbaar!

Dat relatief lage gewicht is natuurlijk fijn. Véél belangrijker bij een dropper is – naar mijn mening – echter dat ze aangeven dat de Revive MAX sterker en duurzamer is dan alle concurrentie. Het is namelijk de enige 34,9 mm dropper waar de binnenbuis mee is gegroeid met de buitenbuis. Van 25 mm bij de 30,9 en 31,6 mm versies naar 28 mm bij de MAX. Dat geeft een enorme winst in sterkte en stijfheid, waardoor ze binnen in de zadelpen nog wat gewicht konden besparen.

Tel daarbij op de bewezen betrouwbaarheid en het eenvoudige onderhoud van de huidige Revive, en je hebt een dropper waar je naar verwachting héél lang plezier van kan hebben. Dé tip voor extreem lange en/of zware bikers?

Wil je geen WU in je Enduro, dan kun je nu ook bij Bikeyoke terecht.

Het uitneembare reset-hendeltje boven aan de pen krijg je er bij.

Prijzen, gewichten, leverdata… en vroege-vogels-deal

  • Revive MAX 125 zonder remote: € 349, 530 g
  • Revive MAX 160 zonder remote: € 369, 590 g
  • Revive MAX 185 zonder remote: € 419, 630 g
  • Revive MAX 125 inclusief remote: € 389
  • Revive MAX 160 inclusief remote: € 409
  • Revive MAX 185 inclusief remote: € 459

Je kan de Revive MAX per direct bij BikeYoke bestellen. De uitlevering start half maart. Bestel je vóór 15 maart, dan krijg je een gratis upgrade naar titanium zadelschroeven waarmee je, poppelepee, nog eens 10 gr gewicht bespaart.

Bedieningsnieuwtje

BikeYoke’s leverde al adapters waarmee je hun Triggy remote rechtstreeks aan remgrepen van Shimano, Magura, SRAM en Formula kan monteren. Nu komt daar een adaptertje bij waarmee je je SRAM shifter direct aan je rechter Shimano remgreep kan monteren. Niet levensveranderend, niet uniek, wel handig.

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .