Video vrijdag: bikepark galore

Misschien komt het doordat het ‘s avonds wat langer licht blijft, maar ik zit helemaal de Bikepark modus. Een beetje springen, droppen en door kombochten knallen alsof je weer 16 bent, mij lijkt het wel wat! Daarom maken we onszelf en jullie deze week lekker met een paar video’s van leuke Bikeparks die we op het net tegenkwamen.

In Petzen, Oostenrijk, ligt naar wat ze zelf noemen de langste Flow trail ter wereld. Het parcours is ontworpen en aangelegt door Diddie Schneider en die kennen we natuurlijk van Winterberg en Willingen. Oordeel zelf, ik vond het halverwege van de langste flowtrail veranderen in de saaiste downhill baan.

Niet een Bikepark in de letterlijke zin, maar Zona Zero bij het Spaanse Ainsa is beslist een aanrader voor toffe paden.

In de categorie: hierheen gaan is goed voor de airmiles, slecht voor het milieu… Maydena Bikepark op Tasmanië, zo moet een tof bikepark zijn, met de onvermijdelijke Ozzie barbecue aan het eind.

En voor de juiste Bikepark-etiquette hebben de mannen van GMBN een video.

Oke, toegift dan, want je hebt helemaal geen Bikepark nodig om moeilijk te fietsen, een stad met wat trappetjes is voldoende!

Posted in Video Vrijdag.