9 december: Europees Kampioenschap Beachracen

In 2016 vond het eerste Europese Kampioenschap Beachracen plaats op het strand van Scheveningen. Het bleek een blijvertje: op 9 december aanstaande wordt alweer de derde editie verreden.

ekmtbbeachrace01

Het EK wordt onder auspiciën van de Union Européenne de Cyclisme (UEC) georganiseerd, waarbij de start en finish voor de deur van het Kurhaus op de Scheveningse boulevard zullen zijn. Het 27 kilometer lange parcours is ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande editie. Dat betekent dat je op het verharde van de boulevard vertrekt in zuidelijke richting, om vervolgens al snel op het strand tot aan het Noordelijke Havenhoofd te rijden. Van daaruit draai je om in noordelijke richting en beuk je (met een beetje pech) tegen de wind in, of vlieg je (met wat geluk) met de wind mee tot aan Katwijk aan Zee. Via een lus in de duinen draai je vervolgens weer naar het zuiden, terug richting Scheveningen. 90% van de rit is zodoende onverhard. Dit parcours wordt twee maal afgelegd zodat de totale wedstrijdlengte 54 kilometer bedraagt.

Beelden van de editie van vorig jaar:

Met en zonder licentie deel te nemen

Deelnemen aan het EK kun je alleen als een wedstrijdlicentie hebt. Niettemin kun je ook mee(st)rijden, wanneer je die niet hebt. Je start dan een kwartier na de Elite Heren en doet eveneens twee keer de ronde.

De inschrijving is inmiddels geopend. Deelnemen kost €22,50.

Meer informatie en de inschrijving vind je op www.bicyclebeachrace.com

Posted in Events, Nieuws and tagged , , , , , , , , .