Fox Transfer groeit naar 175 mm

Behalve dat fietsen in de laatste jaren langer en luier geworden zijn, is bij zowat iedere fietsfabrikant de werkelijke lengte van de zitbuis gekrompen. Waar vrij recent een “L” frame typisch een 19 “/ 49 cm zadelbuis had, komt je nu al snel rond de 46 cm uit. De reden is simpel: Veel rijders wil zo veel mogelijk drop in hun dropper zadelpen. Hoe kleiner de zitbuis, hoe langer de dropper kan zijn!

Zadelpennen die 170 mm in hoogte te verstellen zijn, zijn er inmiddels legio. Opvallend genoeg bleef vooral veringfabrikant Fox achter: de Transfer was tot op heden enkel in 100, 125 of 150 mm versies verkrijgbaar. Daar komt nu per direct een 175 mm model bij, dat in de smaak zal vallen bij de langere rijders onder ons.

Opvallend is dat Fox hiermee de enige op de markt is die een 170+ mm pen met externe bekabeling aanbiedt. Verder oogt de 175 mm versie van de Transfer niet anders dan een langere versie van het bestaande model. Ze hebben een geïntegreerde, gesloten luchtkamer en worden blokkeert met een semi-hydraulisch circuit. De zadelhoogte is traploos instelbaar – de retoursnelheid is met de remote doseerbaar. De (versnellings)kabel voor de bediening is zonder gereedschap los te maken voor demontage en onderhoud. Tot slot zijn er drie door Fox aangeraden hendels: Fox’ eigen remotes zijn er in een 1x variant die links onder het stuur past en een 2x/3x variant die links of rechts boven het stuur gemonteerd kan worden. Fox raadt ook de Race Face Turbine hendel aan voor wie een grotere hendel met méér hefboom wil.

De vernieuwde 1x-hendel

De Transfer blijf beschikbaar in 30,9 en 31,6 mm diameters in twee smaken: ‘Factory’ met een Kashima Coat schacht, of ‘Performance’ met een zwarte schacht. De 175 mm versies zijn tussen of 506 of 510 mm lang met interne respectievelijk externe bekabeling. Daarmee is de Transfer grofweg 20 mm langer dan een 170 mm e*thirteen TRS+ en zo’n 15 mm korter dan een 170 mm Rock Shox Reverb.

Prijzen

  • Fox Transfer zadelpen zonder remote: €409 (Factory), €349 (Performance)
  • Fox Remote (1x of de 2x/3x): €79
  • Race Face Turbine R 1x Remote: €85

Meer info: ridefox.com
Distributie: sabma.com

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , , , .