EWS Finale Ligure 2018 in 12 foto’s

Time flies when you’re having fun! Dat leek meer dan eens van toepassing tijdens de afsluitende wedstrijd van de Enduro World Series in het Italiaanse Finale Ligure, die dit jaar op slechts één dag plaats vond. Een paar keer knipperen met je ogen en Sam Hill, overall-leider en daarmee de laatst startende op de 4 stages, was alweer voorbij voor je het wist.

Wij blikken terug met een twaalftal foto’s die het evenement van dit jaar samenvatten.

Klassiek Finale: singletrack paadjes met eindeloze vergezichten langs de Mediterrane kust… we like!

Laten we niet vergeten dat ze voorheen XC world cups reed en dit seizoen ook gewoon op World Cup DH niveau meedraaide: Cecil Ravanel zoekt ook hier de grenzen van grip op én weet er precies binnen te blijven. Uiteraard won zij wederom de wedstrijd en het overall klassement.

Uche, uche, uche… waar EWS vorig jaar voor Enduro Wet Series leek te staan, is het hier in Finale wederom kurkdroog… goed voor de longen… uche, uche…

Gap that shit! Iedereen, zonder uitzondering, reed hier op stage Rocche Gianche met de wielen aan de grond de eerste meters, alleen de fransoos Youn Deniaud gapte dit stuk trail.

Find Wally… Ergens tussen het publiek rijdt Kevin Miquel, een jonge fransman die als verrassing hier als derde eindigt.

Nieuw bij het GT team: Noga Korem rijdt ook dit seizoen steady vooraan: een 8e plek voor haar dit weekend.

De start van stage Rocche Gianche.

Finale Ligure = tussen de stekelbosjes door racen. Ook Jose Borges uit Portugal kan dat vrij aardig. Ditmaal met als resultaat een 5e plek.

Sinds de hersentumor van zijn oude teamgenoot – Jared Graves – overstijgt Richie Rude zichzelf: hier in Finale won hij zelfs ALLE stages en daarmee deze wedstrijd.

Ook dit seizoen was hij onnavolgbaar wat het klassement betreft: Sam Hill wint wederom de overall titel.

Door een blessure niet in staat te racen, doet Robin Wallner (links) maar wat hij het beste kan: zijn Instagram updaten!

In het kader van #StrengthforJared die recent aan een hersentumor werd geopereerd, scheerden een aantal van zijn vrienden hun haar in een Mohawk.

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

Posted in Enduro and tagged , , , , .

Reacties

avatar