10 tot 12 juni, Belgische Ardennen: biken met Roland Stauder tijdens de Stoneman Days

Op 10, 11 en 12 juni worden in Bütgenbach in de Belgische Oostkantons twee evenementen georganiseerd.
Stoneman-bedenker Roland Stauder toont tijdens de Stoneman Days de mooiste trails van de Ardennen. Verder zal de beloofde openingsceremonie van de Stoneman Arduenna — die vanwege de covidepidemie meermaals afgezegd moest worden — nu eindelijk plaatsvinden.
Stoneman Arduenna

10-12 juni: Stoneman Days in de Belgische Oostkantons. En – eindelijk! – de officiële opening van de Stoneman Arduenna-route.

Stoneman Days: rijden met Roland

Het heeft even geduurd, maar van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni vindt dan eindelijk de officiële opening van de Stoneman Arduenna plaats. Uhh, die was toch al open? Klopt, maar vanwege de covidpandemie is er nooit officieel een klap opgegeven. Om het hele gebeuren na dat lange wachten extra luister bij te zetten, daalt Stoneman-bedenker en marathonprof Roland Stauder uit de bergen van zijn geliefde Zuid-Tirol af naar de Belgische Ardennen. Daar gaat hij samen met wie dat wil de Stoneman Arduenna rijden. Dat wil zeggen, de zilveren-variant, waarbij je de 176 kilometer en 3.900 hoogtemeters door de Belgische Oostkantons in twee dagen rijdt. En na afloop reikt hij tijdens het openingsfeest de trofee persoonlijk aan je uit.

Stoneman Arduenna openingsceremonie: zaterdag 11 juni

Dat uitreiken van de trofeeën vindt niet geheel toevallig plaats tijdens de festiviteiten die in etappeplaats Bütgenbach georganiseerd zijn om de Stoneman Arduenna, na twee jaar coronavertraging, officieel te openen. Daarnaast spelen er bands, staan er een biertap en een frietkraam en showen tal van fietsmerken hun nieuwste bikes en gear. Ook is er een pumptrack aangeleg. Jezelf sportief uitdagen kan die dag ook. Relatief relaxed met de twee proefrondes die de Stoneman voor je heeft uitgezet, met respectievelijk 31 en 52 kilometer. Of ga gelijk voor goud en rij de Stoneman Arduenna in één dag! Alléén op zaterdag 11 juni krijg je dan uit handen van Roland Stauder himself een gepersonaliseerde Stoneman trofee met een ‘gouden’ steen!

Meer informatie over de Stoneman Days en rijden met Roland op stoneman-arduenna.com/nl/opening

Stoneman Arduenna | Informatie en inschrijven

Route

Ondanks dat de officiële opening nog moet plaatsvinden, kun je de Stoneman Arduenna al sinds juni 2020 rijden. Je kunt starten en stempelen in Malmedy, Hohes Venn, Bütgenbach, Herresbach, Maspelt, Ouren, Grüfflingen en Born. Waar je ook start, je rijdt de route altijd met de klok mee. De lengte is 176 kilometer, het aantal hoogtemeters 3.900. Nog meer cijfers: het hoogste punt is 694 meter en ligt in de Hoge Venen in het uiterste noorden van de route, het laagste punt is 320 meter en ligt juist helemaal in het zuiden, op het Drielandenpunt van België, Luxemburg en Duitsland. De route bestaat voornamelijk uit bos- en veldwegen, met verbindende secties over asfalt. Ongeveer 20 procent van de route is singletrack.

Deelname en kosten

Om de Stoneman Arduenna te kunnen rijden, moet je een startpakket kopen bij een van de deelnemende partnerbedrijven. Het Classic-pakket, dat bestaat uit een startkaart en een finishformulier, een uitvouwbare routekaart (1:40.000), een bidon en een pick-up service in het geval van pech onderweg, kost 33 euro bij online boeken of 38 euro als je ter plaatse bij je onderkomen wilt afrekenen. Wie na afloop een Stoneman-trofee mee naar huis wil nemen, betaalt respectievelijk 73 en 78 euro. Gratis de route rijden kan ook. Gewoon een kwestie van het gpx-bestand ergens vandaan googelen en rijden maar. Maar besef dan wel, dat met de bijdragen van de betalende deelnemers de vergunningen worden betaald, de route wordt onderhouden en de routebordjes worden geplaatst…

Overnachten

Je kunt de overnachtingen op de pleisterplaatsen langs het parcours zelf regelen, maar het is ook mogelijk om via de website van de Stoneman Arduenna een arrangement te boeken, desgewenst zelfs met bagagetransport van hotel naar hotel. Ook het vervoer van je bike kan eventueel worden geregeld. Je vindt alle info over de route, de deelnamepakketten en de overnachtingsmogelijkheden op stoneman-arduenna.com.

Stoneman Arduenna

Ontvang je trofee tijdens de Stoneman Days persoonlijk van Stoneman-bedenker Roland Stauder.
Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments