16-17 juli | Grunnduro: Gravelbikepacking vanaf Groningen

150 of 250 km gravelen over onverharde paden in Noord-Nederland

In het weekend van 16 en 17 juli 2022 vindt in Noord-Nederland de Grunnduro plaats. Een gravel- annex bikepackingevenement waarbij je naar keuze 150 of 250 kilometer, verdeeld over twee dagen mag banjeren over veelal onverharde paden ten zuiden van Groningen. De inschrijving is nog open tot 17 juni open en er zijn nog een aantal plekjes vrij!

Grunnduro 2022 – Gravelroute Bikepacking Groningen

Grunnduro: géén wedstrijd maar een relaxed fietsweekend

Zowel de route van 150 als 250 kilometer starten en eindingen in Groningen bij wielercafé Spaak. En halverwege komen beide routes uit op dezelfde camping, waarbij je zelf zorgt voor de benodigde spullen voor de overnachting. Bikepacking dus. Je rijdt grotendeels over onverharde paden en beide routes zijn dan ook goed te fietsen met een gravelbike, mountainbike of bij goed weer een racefiets of cyclocrosser met minimaal 33 mm brede banden, aldus de organisatie.

Organisator Jens Leegte vult aan:

“We hebben nu nog meer ons best gedaan om de mooiste gravelpaden in de provincie Groningen mee te pakken. De route zal richting Oost Groningen gaan en daarmee ook voor Groningers een verrassende kijk op de provincie geven. We gaan dus echt van de gebaande (bekendere) paden deze editie.”

Tijdsregistratie is er niet; Grunnduro is dan ook géén wedstrijd, maar een gezellig samenzijn op en rond de fiets gedurende het hele weekend.

Inschrijven kan tot en met zaterdag 17 juni

Er zijn nog plekken vrij en inschrijven kan tot en met zaterdag 17 juni. Om deel te nemen betaal je € 29,-. Hiervoor krijg je beide routes als gpx-bestand, een stempelkaart, een gepersonaliseerd stuurbordje, koffie en koek bij de start en een ‘natje en droogje’ bij diverse stempelposten. Bovendien is een regiopakket van Komoot (ter waarde van € 8,99) en een aandenken (ter waarde van € 12,95) in de prijs inbegrepen.

De optionele kampeerovernachting inclusief een goed diner en ontbijt, waarbij zowel aan vleesliefhebbers als veganisten is gedacht, kost € 49,-. Een tent en andere kampeerspullen dien je zelf mee te nemen.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: www.grunnduro.nl

Grunnduro 2022 – Gravel bikepacking Groningen

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments