Off Grid Gravel series 2020

Wederom frank en VRIJ gravelen in Limburg!

Gravel Series Limburg gaan weer beginnen! Vorig jaar hadden deze gravelritten wegens 75 jaar bevrijding van Limburg het thema “Liberation”. Dát is blijkbaar aangeslagen, want ook in 2020 kom je het tegen.

Data, locaties en afstanden

Eerst maar even de harde data voor in de agenda: op zondag 10 mei en op zondag 13 september kun je aan de bak. Op 10 mei zijn start en finish bij het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul. Op 13 september is het de gebruikelijke plek in Banholt. Beide evenementen bieden vier verschillende afstanden:

  • 20 km: Lekker uitgepijld gravelen met het hele gezin. Fietskarrenvriendelijk, zelfs!
  • 65 km met 500 hoogtemeters. Net als de langere afstanden is de 65 km niet uitgepijld, maar volg je je GPS;
  • 115 km met 1400 hoogtemeters, ook deels door België en Duitsland;
  • 180 km met 1900 hoogtemeters.

Bevrijdingsverhalen en veteranen

Ook dit jaar kom je onderweg allerlei plaatsen tegen die belangrijk zijn in het bevrijdingsverhaal van Limburg. Denk aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch – het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en vele monumenten.
Daarnaast wil de organisatie Nederlandse oorlogsveteranen eren. In samenwerking met het Veteranen Instituut kunnen veteranen gratis deelnemen aan de Gravel Series Limburg!

Gravelbike, mountainbike, Cyclocrosser?

Volgens de organisatie is deelname mogelijk met een mountainbike, cyclocrossfiets of gravelbike. Bij heel goed weer zou je misschien zelfs met een racefiets deel kunnen nemen, maar onze tip: pak iets met breed rubber en hou het weer in de gaten; genopte banden zijn snel geen overbodige luxe!

Meer informatie en inschrijven: www.crossbordercycling.eu

Geplaatst in Events, Gravel, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments