TransTirol BikeRallye 2021: 27 juni tot 3 juli

Door de Dolomieten in je eigen tempo

Ja, meerdaagse wedstrijden zijn supertof. Maar niet voor iedereen. Wel zin in een etappenevenement, maar geen trek in wedstrijdstress? Dan moet je meedoen aan de TransTirol BikeRallye 2021, zo claimt de organisatie.

Deze etappetocht voert je in vijf of zes dagen dwars door de Dolomieten. Startdatum: 27 juni 2021.

Wees eerlijk: wie heeft er nu niet de behoefte aan het vooruitzicht op een mooie meerdaagse mountainbiketocht? Bijvoorbeeld de TransTirol BikeRallye. Vorig jaar vanwege corona geannuleerd, maar nu gelukkig weer op de agenda. Van 27 juni tot 3 juli voert de TransTirol BikeRallye z’n deelnemers dwars door de Italiaanse Dolomieten. Een route bezaaid met letterlijke en figuurlijke hoogtepunten.

Deelnemers van de TransTirol BikeRallye rijden met een startnummer en genieten aan start en finish van de karakteristieke wedstrijdsfeer, maar dan zonder tijdsdruk. Zo kan iedereen deze etappetocht op zijn eigen manier beleven. Dat is voor de één het bereiken van de pashoogte en voor de andere het overmeesteren van een spannende singletrack omlaag. Of misschien wel die gezellige lunch bij die oude berghut. Of dat baantje zwemmen in dat ijskoude bergmeertje.

Aan alles gedacht

Er bestaat de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een van de gidsen, die elk met een verschillend tempo onderweg zijn. Wie zich liever op eigen houtje of samen met vrienden aan de etappes waagt, kan gebruik maken van de wegwijzers en gps-data. Om je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die wordt door de organisatie iedere dag naar het volgende etappehotel gebracht. Tevens rijdt er een mechanieker mee en is er een bezemwagen (met reservefietsen voor pechgevallen). Ook is gedacht aan niveau- en conditieverschillen. Zo is er de Classic-variant van 228 kilometers en 6.000 hoogtemeters, die in vijf dagen relatief eenvoudig overbrugt kunnen worden. De Challenge-variant is pittiger: 298 kilometers en 9.700 hoogtemeters. Deze moeten in zes dagen afgelegd worden.

Pioneer-editie: rij de mogelijke route van 2022 alvast

Dan is er trouwens óók nog de Pioneer-editie van de de TransTirol BikeRallye. Deze vindt van 12 tot 18 september plaats en hierbij rijden de deelnemers alvast de mogelijke route voor 2022. Omdat je hier écht aan het pionieren bent zijn een goede rijtechniek en conditie hier een voorwaarde.

Meer info: www.transtirol-bikerallye.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments