Handup Summer Lite handschoenen

Dit jaar testten wij al de winter en all-season mountainbike handschoenen van Handup. Een van de conclusies van de all-season variant was dat deze voor zomerse dagen toch echt te warm is. Ook voor die dagen heeft Handup inmiddels wat in het assortiment: De Summer Lite. Wij reden deze zomer met deze extra dunne en luchtige variant.

De opbouw van de Summer Lite is feitelijk dezelfde als van de eerder geteste versies: een handpalm zonder verdere padding, een duim voorzien van een washand achtige structuur en een (in dit geval wat dunner) lycra achtig bovenwerk. Uiteraard komen ook deze handschoenen in diverse kekke kleurtjes die mooi (of niet zo mooi) bij je outfit passen. Ze vallen in ieder geval weer op.

Alsof je handschoenen van de zuurstokkraam op de kermis komen…

De tekst op de handpalmen is niet alleen visueel maar ook functioneel: net iets meer grip door deze rubberen print.

In vergelijking met de all-season handschoenen is deze variant duidelijk een stuk luchtiger. Geen broeierige handen meer, doordat de handschoenen eigenlijk net te dik zijn. Een andere kritiekpunt uit de eerder reviews was dat de duim van de handschoen te kort was. Dat is nu niet het geval. Of de handschoen wat meer rekt, of dat de duim daadwerkelijk langer is, is zo lastig te zeggen. Feit is wel dat de toppen van de duim niet hinderlijk tegen de handschoen drukken. Deze dunne handschoenen passen mij daadwerkelijk als een tweede huid.

De padding in handpalm heb ik geen moment gemist. Het enige wat me in negatieve zin opvalt is dat na tientallen keren rijden het stiksel van de vingers hier en daar los begint te laten. Dat vind ik erg vroeg en komt ook niet overeen met de ervaring van de andere geteste handschoenen van Handup. Daar was na maanden van intensief gebruik amper een spoor van slijtage te zien. Jammer is het wel, want deze summmer Lite gloves zijn mijn favoriete zomerhandschoenen geworden.

Ik dacht even dat ze bij Handup zilverkleurig garen in de ringvinger verwerkt hadden… blijkt het mijn eigen trouwring te zijn die je door de stof heen ziet. Aan de middelvinger zie je overigens het stiksel wat bij mij los aan het laten is.

Geen padding, wél perforatie om extra te kunnen ventileren

De handschoenen zijn te koop via Mountainsports Distribution. Voor 29,99 euro liggen ze op 5 december in je schoentje of een aantal weken later onder de boom.

Geplaatst in Reviews.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments