Handup winterhandschoenen

Shred the gnar! – Ook op de koude dagen

De sneeuw is nog maar net gesmolten. Jammer(!), want fietsen in de sneeuw geeft je vaste fietsrondje weer een nieuwe dimensie. Het is opnieuw zoeken naar de juiste lijnen en verrast worden door een modderpoel omdat deze onder een laag sneeuw was verstopt. Gelukkig hoeft fietsen in sneeuw en vrieskou je geen koude handen (meer) op te leveren.

Vrijwel direct na de productpresentaties (1, 2) van Handup kregen we namelijk twee paar handschoenen toegestuurd om te testen. Het warmere paar daarvan hebben we inmiddels in deze koude weken goed aan de tand kunnen voelen. Het oordeel: De – voor winterhandschoenen – minimalistische Handups doen het beter dan menig duurder paar.

Op het eerste gezicht zijn deze Handups “Shred the Gnar – Lumberjack Flannel” opvallend en, zoals het Handsup betaamt, kleurrijk. De panelen zijn weinig complex en toeters en bellen als gel inserts ontbreken. De stof lijkt zelfs té dun om je handen goed warm te houden. Schijn bedriegt, echter… Het materiaal op de rug van de handschoen isoleert goed tegen de koude rijwind, zowel in het bos als op de weg bij hogere snelheden. De binnenzijde van de handschoenen is bekleed met een laag fleece stof die de warmte goed vasthoudt. Rondom het vriespunt zijn de Handups heerlijk. Boven de 8 graden worden ze echt te warm. Opvallend is dat ze beter (lees: warmer) blijken dan sommige dikkere, complexere en duurdere concurrenten! Daar bovenop zijn ze ook nog eens flexibeler, wat met name in (technisch) terrein het remmen vergemakkelijkt.

De pasvorm is goed met één opmerking: de duim is niet erg lang. Zit je aan de bovengrens van een gegeven maat, dan zal dit waarschijnlijk de beperking zijn. Maat M valt mij een beetje ruim (bij winterhandschoenen beter dan te strak!) waardoor het toch goed gaat. Desalniettemin dragen de Handups lekker: Nergens zijn er naden of stiksel voelbaar, waardoor irritatie vermeden wordt. Rondom de polsen zijn de handschoenen niet verstelbaar. Het materiaal rekt ter plaatse echter genoeg, waardoor ik ze even zo – met dank aan het extra lipje – gemakkelijk aan en uit kan trekken, als dat goed aansluiten zonder te strak te zitten.

Binnenstebuiten zijn de panelen en het dubbele stiksel (hulde!) duidelijk te zien

Op de handpalmzijde van de handschoenen staat te tekst “Shred the Gnar” zodat je deze motiverende spreuk niet hoeft te roepen naar je tegenliggers maar enkel je hand hoeft op te steken… De stof met opdruk geeft goede grip op het stuur en er is genoeg ruimte tussen duim en wijsvingers om goed bij shifters te kunnen. Beide topjes van duim en wijsvingers zijn touchscreen compatible, wat handig is als je onderweg op je Garmin de route aan het zoeken bent en/of wilt bellen omdat je wat later thuis komt.

Tot slot: De Handup handschoenen blijken goed wasmachinebestendig. Na meerdere bakken modder en lagen snot – en de onvermijdelijke wasbeurten – zien ze er nog uit als nieuw. Mocht de Lumberjack Flannel print (zoals getest) je niet bekoren dan is er ook nog de Ride & Chill Cold Weather Sweater print in zwart-wit, met de tekst “Ride & Chill”.

Adviesprijs: €32,-
Distributie: Mountain Sports Distribution
Meer info: www.handupgloves.com

Tekst: Paulien Verhoef
Foto’s: Eric Wictor

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments