Jagwire Elite Ultra Slick Polished-binnenkabels

Smeuïg als een paling in een emmer snot

Sinds nagenoeg elke nieuwe bike doorlopende buitenkabels heeft, is de afname in schakelkwaliteit door het inlopen van water en andere troep niet echt meer aan de orde. Maar toch loopt niet elke schakelkabel even soepel en is de bediening van je derailleur of dropper onnodig stroef.

Onnodig? Ja, want er zijn prima oplossingen. Zo zijn er binnenkabels met coating die minder wrijving hebben. Alleen die coating slijt. Jagwire lost het anders op. Zij polijsten hun kabels!

Spiegelglad

Hoe simpel kan het soms zijn? Om ze soepeler te laten lopen, smeert kabelmaker Jagwire géén coating meer op z’n roestvrijstalen kabels uit de Elite-serie, maar worden ze gepolijst. Je ziet het goed op de foto: als een spiegel zo glad! Daardoor glijden ze net zo smeuïg door de buitenkabel als palingen in een emmer snot. Da’s een uitspraak van mijn oude vader en die is hier perfect van toepassing. En blijven ze glijden, want in tegenstelling tot kabel-met-coating blijft het gepolijste staal glad.

Gepolijst; gladder wordt het niet

Vanwege de soepele loop kan deze binnenkabel, zoals bij mijn bike het geval was, ook de bediening van je dropper-post lichter maken. Door z’n gladde oppervlak heeft de Ultra Slick Polished-binnenkabel minder problemen met de scherpe knik bij de trapas.

De adviesverkoopprijs is vanaf € 24,99. Als je dat iets teveel van het goede vindt: Jagwire brengt voor € 9,99 de Pro Slick Polished-binnenkabel. Iets minder glad afgewerkt, maar nog steeds gladder dan de binnenkabels die standaard op je bike zitten.

Tekst & foto’s: Arjan Kruik

Meer informatie: jagwire.com

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments