Bike MOTION 2018 – Videoverslag deel 3

Steeds meer maatwerk

We zeiden het bij de intro van videoverslag 2 al; er was behoorlijk veel aandacht voor maatwerk. Eerdere jaren bleek het ambachtsplein al een succes, maar daarnaast weten ook de kleine framebouwers die ons land rijk is de weg naar de beurs goed te vinden.

Blacksmith toonde onder meer zijn eerste titanium model. Naast voorbeelden van gerepareerde frames had Edwin van Vugt van Carbon Reparatie ook wat voorbeelden bij zich van compleet door hem gelamineerde frames. Het uit Italië afkomstige Titici toonde een aantal zeer strak ogende, op maat gemaakte hardtails, een fully en een gravel bike. Dat een maatbouwframe niet uit één materiaal alleen hoeft te zijn, was te zien bij de fiets van Bastion; 3D geprinte titanium lugs gecombineerd met carbon buizen. Alex de Kraker van St Joris Cycles toonde zijn nieuwste creatie: een in kleine serie, op maat gemaakte gravel bike onder het nieuwe Sputnik label.

Lars gaat bij Alex op de koffie voor de laatste details. Daarnaast kwamen we een interessant communicatiemiddel tegen, blijkt de Mountainbike Van Het Jaar 2018 al drie jaar oud te zijn… en had Oakley zowaar een wereldprimeur op de Bike MOTION.

Geplaatst in Bike MOTION, Events, Specials en getagd met , , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Jur
Jur
2 jaren geleden

Beter. En dus meer..