Bike MOTION 2018 – Videoverslag deel 1

In 2016 vond de laatste Bike MOTION plaats in het najaar. Traditiegetrouw stonden enkele hallen van de Jaarbeurs in Utrecht in oktober vol met – vooral – sportieve racefietsen en mountainbikes. We zeggen vooral omdat de beursvloer steeds voller raakte met e-bikes. Voor veel merken en de organisatie een verwoede poging om publiek te blijven trekken. Of dat dat echt een succes was, moet je misschien maar eens vragen aan de bedrijven die besloten weg te blijven. De beurs, de bedrijven en het publiek leken elkaar wat kwijt te raken.

Tijd voor een nieuwe insteek. De beurs moest dichter op het begin van het fietsseizoen zitten. Veel fietsers kopen vooral nieuwe spullen bij aanvang van het voorjaar. Ook al rijden mountainbikers het hele jaar door, het voorjaar wordt algemeen toch gezien als het begin van een nieuw fietsseizoen. In oktober 2017 was er dan ook geen beurs, maar stond ‘ie afgelopen weekend op de agenda. De Bike MOTION werd dit jaar tegelijkertijd georganiseerd met de Fiets- en Wandelbeurs en de E-Bike Experience en dat was te merken… De stands, het publiek, de invulling; het was… anders.

Er werd misschien met een traditie gebroken, maar dat deden wij niet. Wij stuurden opnieuw Lars op pad om verslag te doen.

Geplaatst in Bike MOTION, Events, Specials en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments