Mountainbike Museum: Bussen, Bikes en BBQ-en

Vorig weekend vond in en om het Mountainbike Museum in Arnhem de eerste Bussen, Bikes en BBQ meeting plaats: voor iedereen die van een stukje fietsen, oude (VW) busjes en vlees roken houdt.

Nu zou je denken dat wij na al die jaren, zo’n beetje alles wel weten en kennen, maar ook dit weekend hebben ook wij weer een aantal levenslessen erbij gekregen. Zo hebben oude fietsen en oude VW busjes één ding gemeen: je blijft eraan sleutelen. Het schijnt daarbij ook nog eens zo te zijn dat je op een dergelijke meeting pas wat voorstelt als je op de avond van tevoren nog a) je motorblok in je bus hebt gebouwd of b) een complete retro fiets in elkaar hebt gesleuteld. Dat eerste zorgt er overigens voor dat de helft van de aanmelders niet komt opdagen omdat de inbouw van de motor op de avond van tevoren nogal is uitgelopen of de bus weigert te starten of (nog erger) onderweg gestand zijn…

Met een locatie in Arnhem is het museum natuurlijk ook voor onze oosterburen redelijk goed bereikbaar. Die komen op alles af wat classic, retro en aircooled is, bleek dit weekend. De verdeling tussen Nederlandse en Duitse deelnemers was ongeveer 50-50. De Duitse bezoekers waren nogal idolaat van alles wat ze in het museum zagen en zouden – als hun wederhelft het toestaat – in het Mountainbike Museum hun vakanties komen doorbrengen! Museumeigenaar/beheerder Jeroen van Roekel zit daarom te denken om toch eens een bed & breakfast in het museum te maken.

Volgend jaar vindt de tweede editie van het Bussen, Bikes en BBQ weekend plaats. Wil je eerder al klassieke mountainbikes bekijken, kom dan bijvoorbeeld naar het Hel van Groesbeek festival op zondag 25 juni, daar zal Jeroen met bus en een deel van zijn collectie aanwezig zijn!

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

Geplaatst in Classic en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments