18-22 juni: Trans Julius in Slovenië

Enduro in het amper ontdekte mountainbike paradijs van Europa

Voor het vierde jaar op rij vindt in Slovenië de Trans Julius plaats. Een enduro-vierdaagse in een schitterend decor; Slovenië is nog steeds een ruwe en haast onontdekte diamant voor bikers!

Nieuw voor dit jaar: een toereditie!

Aan de zuidkant van de Alpen, rechts van Italië ligt een klein en zeer gevarrieerd gebied dat niet het massa(winter)toerisme kent van de aangrenzende Alpenlanden. Een zegen voor de bikers; het gebied kent amper skihellingen en vooral ongerepte, gevarrieerde natuurlijk. Dankzij (ondergrondse) mijnbouw, liggen er echter genoeg smalle paadjes die voor bikers uitdaging geven. De jongste jaren is het mountainbiken dan ook sterk in ontwikkeling en steeds meer bikespots zijn inmiddels volwassen geworden.

Trans Julius – Compact en kort, maar vooral Sloveens!

In de Julische Alpen, zoals het zuidelijke deel van de Alpen in Slovenië heet, vindt op 18 tot en met 22 juni de Trans Julius plaats. Verspreid over 4 wedstrijddagen zijn er 6 stages te rijden. Je rijdt ze echter op verschillende plekken. Zo begin je in het Bike & Fun Park Scott in Cerkno waar je start met een proloog, gevolgd door 2 stages. De volgende dag word je een technische stage voorgeschoteld in Cerkno to Most na Soči in de prachtige Soči vallei, om vervolgens in de middag door te reizen naar Bohinjska Bistrica waar de dag wordt afgesloten met festiviteiten. De daaropvolgende ochtend kun je aan de bak voor nog eens 2 stages, waarbij je de laatste stage als duo rijdt.

We zeiden het al eerder: het is absoluut de moeite waard om Slovenië op je bucket list van bikespots te zetten. De Trans Julius is een relatief laagdrempelig evenement om kennis te maken met het gebied. Is het evenement je te kort voor een roadtrip die kant uit, breid het dan uit met één van de begeleide toeren die de organisatie ook aanbiedt.

Early bird inschrijving sluit zaterdag!

Het evenement is compact van omvang; er is slechts plaats voor 100 bikers. Wacht dus niet te lang met het inschrijven. De kosten variëren van € 150 tot € 190. Schrijf je je in vóór aanstaande zaterdag dan bespaar je tot € 40 inschrijfgeld, ongeacht de categorie.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: www.trans-julius.com

Geplaatst in Events en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments