22-25 juni: Enduro-raggen in Slovenië

Racen in het onontdekte mountainbike paradijs van Europa

Slovenië: nog steeds relatief onbekend en daardoor onbemind. Onterecht, weten we uit eigen ervaring te melden. Het land ten Zuidoosten van Oostenrijk is voor sommigen alleen een doorreisland op weg naar de stranden van Kroatië. Slovenië herbergt echter fantastische natuur én briljante bike spots.

De berghellingen van dit aan de zuidkant van de Alpen gelegen land zijn niet massaal ten prooi gevallen aan wintertoerisme. Skihellingen zijn er nauwelijks, maar in plaats daarvan vind je er nog veel gevarieerde en vooral ongerepte natuur. Van oudsher liggen er meer smalle paadjes dan brede bosbouwpaden én zijn bikers meer dan welkom. De ontwikkelingen voor bikers gaan dan ook met rasse schreden. Een paar jaar terug konden we al genieten van mooie trails-in-wording nabij Črna na Koroškem en de Soča vallei. Dat was toen al de moeite en die gebieden zijn nu nog verder ontwikkeld én er wordt meer en meer georganiseerd.

TransJulius_01

Trans Julius – Compact en kort, maar vooral Sloveens!

Zo ook de Trans Julius in de Julische Alpen. Dit gebied vormt onder meer de noordzijde van de Soča vallei en omvat ook het Nationaal Park Triglav. De Trans Julius vind plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni en is een enduro-meerdaagse van 3,5 dag. Er worden slechts 4 stages verreden. Alleen dat doe je wél op 4 verschillende locaties, waarbij de laatste samen valt met het Bohinj Outdoor Festival.

De stages zijn vrij kort en variëren in moeilijkheidsgraad van intermediate tot extreme voor sommige secties van de laatste stage. Daarmee is het ideaal voor hen die kennis willen maken met het concept van enduro. Maar ook voor doorgewinterde enduristen is het een interessante kennismaking met een gebied dat talloze mogelijkheden biedt als bikespot. De organisatie van de Trans Julius biedt ook enkele begeleide meerdaagse tours tot 10 dagen aan in diverse regio’s van Slovenië. Een mooie kans om meteen veel te zien van dit zo onderschatte land dat absoluut op je bucket list móet staan!

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: www.trans-julius.com

Overige events 2017
Kijk voor andere tips ons Evenementen overzicht 2017.
Geplaatst in Events en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments