Gravel series 2019: ‘Liberation’

5 mei kan je weer!

Gravel Series Limburg 2019 gaat bijna van start! Want op 5 mei is de eerste, en mocht je nog niet ingeschreven staan: er is nog een beperkt aantal startplekken beschikbaar.

Na de succesvolle edities van vorig jaar, verwachten we ook dit jaar een hoop moois.

Op 5 mei kan je kiezen uit drie routes van respectievelijk 75, 110 en 210 kilometer. Alle routes starten en finishen in Banholt en kronkelen door Zuid-Limburg, de grensregio en zelfs door de Duitse Eifel. Maar er is meer dan fietsen alleen.

5 mei: niet zómaar een datum

Het begint al bij de start: daar is een officiële folding ceremony, waarbij re-enactors van een Amerikaanse soldatengroep de Amerikaanse vlag hijsen. Eenmaal onderweg kom je langs allerlei historische locatie van de Tweede Wereldoorlog, voorzien van tekst- en beeldmateriaal. Een opvallend en mooi initiatief, wat de ritten ongetwijfeld bijzonder zal maken.

De eerste rit in 2018 was prachtig.

Routes, starttijden en verdere informatie

De 75 en 110 km routes starten om 9u15. Wil je de 210 km rijden, dan moet je echter vroeger uit bed: hij startal om 05.00u! Maar réken er maar op dat dat de moeite waard gaat zijn. Op de avond van 4 mei krijg je namelijk al een briefing in Banholt, waar ook over de bevrijding van Eijsden-Margraten wordt verteld en je kan bij de start slapen. Je krijgt een tas vol voeding mee, want onderweg is er slechts één verzorgingspunt.

Een béétje hongerig finishen is overigens niet erg. Want aan de finish wacht -behalve een speciaal gebouwen bier- uiteraard…

…vlaai!

Meer informatie en inschrijven: www.crossbordercycling.eu

Geplaatst in Events, Gravel en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments