Keistad Fietsfestival Amersfoort

Groeibriljantje?

Het tweede weekend in oktober vond in Amersfoort het eerste Keistad Fietsfestival plaats. Vier dagen lang een feestje met als thema: fietsen. Er was van alles te beleven. Hier een kleine sfeerschets!

Het begon donderdag met het International Cycling Film Festival. Daar kwamen overduidelijk fietsers op af: nog nooit zat ik in een filmzaal met een zó laag gemiddeld BMI. Al die slanke mensen kregen meer dan tweeëneenhalf uur lang een verzameling korte films te zien, die één ding gemeen hadden: er kwamen fietsen in voor. Van ondoorgrondelijke animaties tot aan prachtige portretten: er zaten echte pareltjes tussen. Mazzel voor jou: er staat veel online! Mijn persoonlijke favorieten:

Lars’ favorieten van het International Cycling Film Festival

  • Made in Langendreer: Hoe je óók een fiets kan maken…
  • Wheelin’: Over de voorzitter van de Amerikaanse club voor antieke fietsen
  • Georgena Terry: Portret van de pioniersters van het dames-specifieke fietsontwerp
  • WO SONST – Alfons V: … Of waarom vouwfietsracen toch zo onwaarschijnlijk sexy is…
  • Mama Agatha (helaas alleen trailers): Voor ons is kunnen fietsen vanzelfsprekend. Mama Agatha helpt mensen voor wie die vanzelfsprekendheid er niet is om die grote stap te kunnen maken

Hier bij filmhuis De lieve vrouw begon donderdag de pret al direct.

Zaterdag 13 oktober: het main event

Tot en met zondag waren er activiteiten. Zaterdag was echter het main event. De meeste activiteiten waren op en rond het terrein van de oude Prodentfabriek. Zie hier een korte registratie in beeld:

Je ziet dat het programma divers was. En dan hebben we nog veel gemist ook. De workshop mindful cycling bijvoorbeeld, waar we zelf niet bij waren. Flauw grapje met die mindlessness natuurlijk, want fietsen is inderdaad uitermate geschikt om je los te maken van de malende gedachten in je hoofd, en bewust te genieten van je omgeving.

Mooie plaatjes bij de oude Prodentfabriek.

Je ziet op de video helaas ook dat het niet superdruk was. Het terrein is prachtig, maar zit een beetje verstopt. Als je er langs loopt en je weet van niks… dan zie je het niet! Daarnaast was het de eerste keer; soms duurt het even voordat het publiek een evenement ‘oppikt’. Hopelijk heeft deze eerste editie echter een zaadje gepland in en om Amersfoort, zodat volgend jaar nog wat meer mensen letterlijk en figuurlijk de weg naar het festival weten te vinden.

We zouden het bijna vergeten, maar er werd ook gebiked! Hier de bandencheck bij de start van de gratis Go MTB clinic

Benieuwd naar wat de toekomst bracht? Klik hier.

Drie jaar, en nú al een race face…

Tekst: Lars Vogelenzang
Foto’s: Benjamin Leerink
Camera: Benjamin Leerink
Montage: Lars Vogelenzang

Geplaatst in Events en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments