Komende zondag: Eénmalige terugkeer Bergrace Off the Road!

Voor de laatste keer ouderwets afzien in Wageningen

Komende zondag is het zover: de allerlaatste Bergrace Off the Road ooit. Plaats van handelen: Wageningse Berg.

Inmiddels is de voorinschrijving gesloten, maar je kan je nog tot een halfuur vóór de start op zondagmorgen inschrijven.

6 jaar nadat de Stichting van Berg tot Berg Race stopte met hun roemruchte wedstrijdserie ‘Bergrace Off the Road’, stopt de stichting definitief met het organiseren van evenementen. Ze organiseerden ook loopwedstrijden en pakt dat nu samen in één allesomvattend, eenmalige terugkeer van het Bergrace Off the Road-concept, op zondag 8 maart, op de Wageningse berg!

Je staat er aan de start naast toppers als Bart Brentjens en Maarten Tjallingii. Ook Thijs Al en Bart Voskamp zullen komende zondag meerijden. De organisatie laat weten dat er inmiddels ruim 200 bikers staan ingeschreven die ofwel 75 danwel 105 minuten met elkaar, zichzelf én de Wageningse Berg de strijd aan gaan.

Bergrace Wageningen Bas de Bruin

Wedstrijden en parcours

De Bergrace Off the Road vindt plaats in de bossen van landgoed Oranje Nassau Oord aan de noordzijde van de Wageningse Berg. Start/finish is boven op de Wageningse Berg. Er zijn twee verschillende wedstrijden met elk een eigen starttijd:

  • 75 minuten: start 13:15
  • 105 minuten: start 14:30

Het -door Tracks and Trails uitgezette- parcours is circa 7,5 km lang en heeft redelijk wat hoogteverschil, met diverse lange stukken, maar ook met flink wat bochtenwerk. Supertechnisch wordt het echter niet.

Extra oproep naar dames voor de 105 minuten!

Hoewel er voor zowel de 75 als 105 minuten nog ruimte is voor deelnemers, doet de organisatie in het bijzonder nog een beroep op dames die de uitdaging van 105 minuten afzien aan willen gaan.

Permanence en vermaak

Alle wedstrijden komen samen bij het Fletcher Hotel De Wageningsche Berg. Daar haal je niet alleen je stuurbord af of kun je na-inschrijven, maar ontvang je ook je prijs – dat wil zeggen, als je top 5 rijdt. Bij het hotel speelt ook een band en je kunt ongetwijfeld van alles te eten kopen.

Na-inschrijven tot 30 minuten vóór de start

  • De startvolgorde wordt bepaald door de datum van inschrijving;
  • De voorinschrijven ia inmiddels gesloten;
  • Na-inschrijven kan op 7 maart van 10.00 tot 17.00 uur op Dolderstraat 8 in Wageningen én op 8 maart van 11.00 uur tot een half uur vóór de start bij het hotel, kosten: € 17,50

Ieder in de prei-zen!

Bij je inschrijving zitten – Bergrace traditiegetrouw – nogal wat extra’s. Zo mag je het speciale herinneringsstuurbord houden, krijg je een medaille, ingewikkelde kortingsmunten op allerlei producten in de Bergrace-shop en… een gratis prei aan de finish!

Prei? Jawel. Stichting Bergrace ondersteunt hiermee Zorgboerderij en Landwinkel De Hoge Born in Wageningen. Deze biologische zorgboerderij biedt psychiatrische zorg gaan mensen met een chronische problematiek. Bij je inschrijving kun je -als je wilt- doneren aan deze zorgboerderij. Stichting Bergrace verdubbelt dat bedrag. Het past allemaal bij het laagdrempelige en breedtesportkarakter van de Bergraces.

Adres en parkeren

  • Fletcher Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen;
  • Parkeren kan langs de Gerneraal Foulkesweg, de zijstraten en de Scheidingslaan in het bos;
  • Gelet op het beperkte aantal parkeerplaatsen verzoekt de organisatie je vriendelijk om zoveel mogelijk te carpoolen. Is nog eens gezelliger ook.

Meer informatie www.bergraceallesineen.nl

Tekst: Lars Vogelenzang & Jeroen van den Brand
Foto: Coen de Jongh

Posted in Bergrace, Events and tagged , , , , .

Reacties

avatar