Mountainbike Museum’s Klein meeting

Groot feest, fantastische collectie

Afgelopen week kondigden we een internationaal Klein treffen aan in het Mountainbike Museum in Arnhem.

Het mag een groot succes genoemd worden: Zo’n 25 verzamelaars, waaronder opvallend veel Duitsers, brachten gezamenlijk zo’n 50 fietsen mee… Dat is een serieuze collectie!

mtbmkleinmeeting01

That’s a lot of Attitude…

Het was gelukkig droog: Er werd dus wat gefietst. Er werd wat gehandeld. Er werd veel gekeken. Maar er werd, onder het genot van alles wat lekker en ongezond is, vooral gepraat. Over frames herlakken: onvergeefbaar, tenzij je een ongelakt frame hebt gekocht. Over achterwaartse patten: superieur qua gewicht en stijfheid. Over de evil bastards van Trek: zij lieten het bedrijf na de overname langzaam kapotgaan, aldus de consensus onder Klein liefhebbers. Over de in het aluminium gedrukte geïntegreerde kabelgeleidingen: die maakten het frame sterker! Over de geïntegreerde balhoofds- en trapaslagers: die waren hun tijd tien jaar vooruit. Over de mooiste fiets van de meeting: uiteindelijk bleken ze allemaal winnaars. Und so weiter…

Toen wij er waren, was het grootste deel van de club helaas al vertrokken. Maar onderstaande foto’s van de nog wel aanwezige Kleins geven een impressie van al het moois dat de Kleinfreaks hadden verzameld. Enjoy!

mtbmkleinmeeting02

En echt, een wiel wisselen is makkelijker dan je denkt, ik heb er ervaring mee.

mtbmkleinmeeting04

mtbmkleinmeeting08

Kleurtjeskleurtjeskleurtjes!

mtbmkleinmeeting06

mtbmkleinmeeting10

Voordat SRAM het Duitse Sachs overnam, probeerde Sachs ook een marktaandeel te veroveren binnen het mountainbiken. Dat marktaandeel was echter zoals het thema van deze meeting: klein.

mtbmkleinmeeting09

mtbmkleinmeeting05

Dit is echt een héle oude. Pas later werd het merk omgedoopt tot Klein.

mtbmkleinmeeting03

Press fit. Maar dan wél goed. Gary Klein bewees al vér voor de eeuwwisseling dat het kan.

mtbmkleinmeeting07

en nóg meer kleurtjes. prachtig

Het Mountainbikemuseum heeft zelf ook een goede representatie van Kleins van weleer. Je kan er dus altijd terecht om je vingers af te likken bij het aluminium boutique spul van Gary Klein.

Tekst & foto’s:  Lars Vogelenzang

MTB Museum
Geplaatst in Events, Mountainbike museum en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments