NK singlespeed 2019: Waterslayer – Deel 2

Kids, hoe haal je een NK binnen… en overige onzin

In 2014 organiseerden “The rolling Gnomes” uit Limburg het NK singlespeed. Dit jaar hadden ze het evenement wéér binnengehaald. Nu onder de naam Trail-Llama’s en met het motto “It’s all about Steve Nipples cog size”… Juist ja.

Locatie: Watersley Sports & Talentpark. Oftewel: het terrein van het officiële NK XCO komend weekend. Amai… De naam van het evenement: Waterslayer!

In deel 1 las en zag je alles over de wedstrijd. Maar er was nog veel meer te doen!

Kids

Singlespeeden betekent kamperen, en de singlespeeders doen dat graag met de hele familie. De kids crossten het hele weekend dwars over de camping en door het gebouw. In onderstaande video maken we kennis met twee kids die al met de volwassenen meereden, en daarna met de kudde smurfen die meedeed aan “Jelle’s Birthday Ride”…

Uitkijken naar morgen…

Goed eten op de avond voor de koers…

Spanning voor de start…

Weest gerust: Nee. Écht niet.

Hoe haal je het NKSS binnen?

Als je ziet wat je tegenwoordig al moet doen om Nederlands Kampioen Singlespeed te worden… dan kun je wel raden dat de toewijzing van het NKSS van het jaar erop óók niet via een Spitzenkandidat-procedure verloopt… De Trail-Llama’s hadden de zogenaamde De-cider Games bedacht… met iets van een Limburgs schuttersfeest, kaas, een emmer vieze drankjes en een Llama-pinata.. ofzo. Uiteindelijk wist Thijs “Pantsman” Broekman de buit binnen te halen. Hij host in Almere het NKSS 2020!

Hier was het allemaal om te doen…
Harde arbeid…

Victorie!

Overige onzin… en afsluiting

Tot slot nog een filmpje met de overige nonsens, plus een korte afsluiting. Nogmaals hulde aan de organisatie. We gaan dit evenement -en zéker dit rondje- niet snel vergeten!

We werden goed verzorgd…

We werden goed verzorgd…

We werden goed verzorgd…

Joost zag -fietsend onderweg naar het evenement al- dat het goed was…

Sterker nog: gediskwalificeerd of niet, iedereen vond het…

Tekst, video’s: Lars Vogelenzang
Foto’s, met grote dank: Michiel Stoets

Posted in Events, Singlespeed and tagged , , , , .

Reacties

avatar