Zondag 3 oktober 2021: mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ‘t Zand’

“De meest voldane manier om gesloopt te worden!”

Op zondag 3 oktober 2021 organiseert MTB Team ‘t Zand de 6e MTB Race 6 uur van ‘t Zand.

Voor de zesde keer kun je je vermoeien tijdens de 6 uur durende cross country wedstrijd. Dat kun je solo doen of in teamverband met z’n tweeën, drieën of vieren in estafettevorm.

Het parcours rondom recreatiepark ‘t Zand is iets gewijzigd ten opzichte van voorgaande edities. Maar nog altijd kun je er vanuit gaan dat het #demeestvoldanemanieromgeslooptteworden is.

De inschrijving is inmiddels geopend!

In 2015 werd in Alphen (Noord-Brabant) voor het eerst een 6 uurs mountainbikewedstrijd gehouden. Toen met 125 deelnemers. Lange wedstrijden, of dat nu mountainbike marathons, 4, 6 of 24 uurs wedstrijden zijn, zijn onverminderd populair. En zodoende kreeg de 6 uur van ‘t Zand óók een vaste waarde op de kalender. Bij de editie van 2019 stonden maar liefst 400 deelnemers aan de start. Een internationaal gezelschap zelfs, met deelnemers uit Nederland, België en Duitsland. Afgelopen jaar had de zesde editie op rij plaats moeten vinden in september, maar door bekende omstandigheden kon dat niet door gaan. In 2021 moet het dan toch gaan lukken.

Voor de zesde editie, die plaatsvindt op zondag 3 oktober, zijn wat wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige edities. De start- en finishlocatie van de mountainbikewedstrijd is verplaatst naar de andere zijde van de recreatieplas waar het evenement gehouden wordt. Het wedstrijdparcours is dan dus ook aangepast, maar heeft nog altijd een gezonde dosis van Brabants’ fijnste bieden: bospaden, zandstroken en korte pittige klimmen. Vanwege het succes van het soloklassement, worden er nu twee leeftijdsklassen gemaakt: 45- en 45+. Het fatbikeklassement, dat in de voorgaande vijf edities nog op het programma stond, is komen te vervallen vanwege te geringe deelname.

Inschrijving

De inschrijving van de 6 uur van ‘t Zand is inmiddels open. Maar let op: de solo-categorie stroomt snel vol. De inschrijving is open tot en met 1 augustus, waarbij er een limiet is van 500 deelnemers. Heb je de ambitie solo 6 uur rond te banjeren over Brabantse grond, dan wacht je dus niet te lang met inschrijven. Inschrijven kost je € 30,00 per persoon.

Covid-19

Mocht de geplande editie op zondag 3 oktober 2021 niet door kunnen gaan vanwege de situatie rond Covid-19, dan stort de organisatie het inschrijfgeld terug, met vermindering van € 2,50 per persoon.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden via: www.mtbtzand.nl

Geplaatst in Events en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments