Video vrijdag: EWS Whistler en meer

Dit weekend strijkt het Enduro World Series circus neer in het Canadese Whistler, waar de komende week het Crankworx festival plaats vind. Meer over Whistler later, want in aanloop daar naartoe is ook de EWS kalender voor volgend jaar bekend gemaakt. Nu is dat voor ons vlaklanders niet heel spannend, vooral omdat veel wedstrijden aan de andere kant van de wereld verreden worden, toch wil ik twee opvallende locaties eruit halen: Wicklow, Ierland… huh, die staat er toch niet tussen, hoor ik de scherpe lezers denken. Dat klopt! En dat vind ik opvallend gezien de populariteit van die locatie bij rijders en publiek. Wellicht dat ze gekozen hebben om even een break te nemen onder het motto ‘afwisseling van spijs…’. Andere opvallende locatie: Olargues – Montagne du Caroux. Dat kennen we, van de Epic Enduro! Nu willen wij niet zoals die lui van WC Eend adviseren, maar als je het ons vraagt is, dan gaat die zeker de moeite waard zijn om bij aanwezig te zijn.

Goed, terug naar Whistler, alwaar dit weekend de EWS verreden wordt. Hier nog even een korte (ahum…) recap van vorig jaar:

Hoe zat dat ook alweer met nightbiken en de rust in de natuur verstoren? Het levert dan wel weer mooie beelden…

Voormalig wereldkampioen 4X, BMX-ster, pumptrack queen en allround bikester Jill Kintner laat in This is home zien dat de tracks rondom haar thuis beslist niet verkeerd zijn.

Richie Rude test de nieuwe trails in Aspen Snowmass Bikepark

Downhiller Finn Iles ragt nog even met zijn fiets door de straten van het nabij Mont Sainte Anne gelegen Quebec

…en tot slot nog een keertje de epische, winnende run van Aaron Gwin afgelopen weekend in Mont Sainte Anne.

Posted in Video Vrijdag.