Op naar Rio: teampresentatie Brentjens Racing Team

Afgelopen week presenteerde Sir Bart Brentjens himself zijn team voor dit seizoen in aanloop naar het hoogtepunt voor iedere sporter dit jaar: de Olympische Spelen in Rio. Sportcentrum Papendal, onder de rook van Arnhem, vormde logischerwijs het decor voor deze presentatie. Op dit terrein bereiden namelijk veel (olympische) sporters zich voor op belangrijke wedstrijden. Met Frank Evenblij, bekend van Bureau Sport, als gastheer die middag kon het natuurlijk alleen maar leuk worden.

brentjens01

Ohja, die waren we vergeten he?! Een jaar voor de Spelen in Atlanta won Bart terloops ook even het WK Mountainbike in het Duitse Kirchzarten

Hoe het allemaal begon
De Olympische Spelen zijn een traditie, die teruggaat naar de tijd van de oude Grieken. Als het over mountainbiken gaat dan hebben we als Nederland ook een sort traditie op de Spelen. Bart Brentjens was namelijk de allereerste Olympisch Kampioen mountainbike ooit. Nu hadden ze Bart zelf natuurlijk terug kunnen laten blikken op die wedstrijd 20 jaar geleden, maar bescheiden als hij is, zou dan alleen met een glimlach en de woorden “Tja, ik kijk wel tevreden terug op die wedstrijd” komen. Daarom was commentator van dienst voor de NOS destijds, Herbert Dijkstra, uitgenodigd, die in geuren en kleuren vertelde over ‘hoe het er toen aantoe ging’. “Eigenlijk zouden we het mountainbiken alleen als samenvatting uitzenden” doordat andere sporten echter uitliepen, zond de NOS alsnog de hele wedstrijd live uit. “Ik wist niks van mountainbiken, heb op het laatste moment Johan Lammerts erbij getrokken als co-commentator” vervolgt Dijkstra zijn terugblik. “Ik heb goud gewonnen, want als je commentator bent van een wesdtrijd waarbij een Nederlander goud wint op de Spelen, dan voelt die overwinning ook een beetje als van jou” De overwinning van Bart in Atlanta zette mountainbiken in ieder geval in één klap op de kaart. En Herbert Dijkstra was vanaf dat moment ook een beetje met het mountainbike virus besmet.

frankherbertdijkstra

Als zelfs Frank Evenblij met grote ogen toekijkt…

CST Superior Brentjens Racing Team
Dit jaar, 20 jaar later, wil Bart voor de derde keer een medaille halen (de tweede medaille (brons) won hij in Athene 2004), maar dan als teammanager. Die kans is in ieder geval reëel aanwezig, doel is om 3 rijders op de spelen te hebben, waarvan Rudi van Houts en Yana Belomoina in ieder geval al gekwalificeerd zijn.

Het team bestaat uit de volgende rijders:

  • Hans Becking – Als karpervissen een Olympische sport was, dan was hij zeker geselecteerd
  • Yana Belomoina – U23 World Cup winnares van 2015
  • Grant Ferguson – deze Schot kan zeker een wheely!
  • Margot Mochetti – 2e op het WK U23 2015
  • Jiri Novak – the powermachine from Czech Republic
  • Rudi van Houts – brengt een beetje Jose Hermida humor in het team
  • Sebastian Fini Carstensen – Nationaal Kampioen 2014 en 2015 van Denemarken

barthansfrank

Ik was het alweer vergeten, maar Hans Becking post op zijn Instagram account meer foto’s dat ie zit te vissen, dan van het fietsen

grant

Grant Ferguson legt uit hoe je met een Schotse rok aan toch kunt fietsen

jana

Nee, Frank Evenblij is geen grote kerel… dan krijg je een idee van de lengte van Yana

rudibart

Rudi heeft zijn eerste “Jose Hermida” grap al paraat, terwijl Bart nog serieus probeert te doen

petra

Hoe was het gezegde? Achter elke sterke man…

groepride

teambike

“Hoezo heb jij wel een nieuw frame…?”

En bewegende beelden spreken nu eenmaal nog meer voor zich dan foto’s…

Posted in World Cup.