World Cup Albstadt aka Nino meets Mathieu

Heren elite race

Wat een spannende race beloofde te worden, met ten minste één nieuwe naam in de voorste regionen, werd een ware strijd der titanen. Het hele weekend gonsde het al van de speculaties bij bezoekers en pers en van de spanningen bij de rijders zelf. Zou een voormalig wereldkampioen cyclocross alles op zijn kop komen zetten?
De beloofde spanning kwam uit! Nooit eerder heb ik zoveel excitement gevoeld tijdens een wedstrijd, met continu wisselende plaatsen vooraan, keiharde strijd en een veld daarachter wat ook continu wisselt. Albstadt kreeg de wedstrijd waar ze op hoopten, mét de strijd tussen Mathieu van der Poel en Nino Schurter.

Mathieu van der Poel kwam ook voor de lol en vanuit zijn hart naar Albstadt. Dat hij de race serieus nam, was hem echter goed aan te zien!

Voorheen kon je er de klok op gelijk zetten dat Julien Absalon mee deed om de overwinning. In Albstadt kon hij zich echter niet in de strijd om het podium mengen.

Carlos Coloma Nicolas heet deze Spanjaard die voor team Mondraker uitkomt… hij vind voor de start in ieder geval alles nog bueno!

Vanaf de eerste rij vertrekken heeft zo zijn voordelen. Nu kan Mathieu van der Poel namelijk wel meteen vanaf kop beginnen… en dat deed hij ook!

Matthias Flueckiger kwam al snel bij het duo Schurter & Van der Poel en nam de kop over. Een gedurfde actie verder, eindige zijn hoop op een World Cup overwinning echter met kapot materiaal.

Kiwi Anton Cooper reed de race van zijn (jonge) leven en eindigde derde

Bar-Hans Becking gaf vooraf nog aan dat zijn stuurbord nummer 15 hem wel enigszins zenuwachtig maakte als hij zag wat er allemaal nog achter hem opgesteld stond. Toch overtrof hij zichzelf en zette een 12 plaats neer! In een Olympisch jaar zou dat meteen kwalificatie betekenen toch?!

In Nove Mesto eindigde David Valero Serrano tweede, dit weekend moest hij 2 man extra voor hem dulden. Je hebt er niks aan, maar terwijl ik dit schrijf, eet ik een broodje met Serrano ham…

Frischi Junior hijgt zichzelf een van de talrijke klimmen op.

Ja, die boom rechts staat in werkelijkheid ook zo scheef. Mathieu op de nieuwe drop-off sectie in Albstadt, die serieus steil is. En #dropperpostszijnvoorwatjes!

Jaar na jaar blijft Nino Schurter verbazen hoe constant hij kan rijden… en met je tong uit je mond, gaat alles natuurlijk makkelijker.

De fameuze Albstadt drop. Hier komt Van der Poel op achterstand van Schurter door, nadat hij net een afdaling eerder ten val is gekomen.

Vooraf had Schurter aangegeven niet te weten wat hij moest verwachten van Van der Poel, omdat hij nog nooit tegen hem had gereden. Hij was dan ook extra blij met zijn overwinning en wacht Mathieu sympathiek op bij de finish.

Tekst en foto’s: Coen de Jongh

Geplaatst in World Cup.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments