World Cup Albstadt

Course Preview

Een week nadat de eerste manche van de Wereldbeker Cross Country het Tsjechische Nové Město aandeed, staat het hele circus inmiddels opgesteld in het Duitse Albstadt. Deze Wereldbekerronde draait inmiddels al een aantal jaren mee in het circuit. Het is dan ook geen verrassing dat het parcours zowat identiek is aan dat van vorig jaar (en van het jaar ervoor en het jaar daar weer voor). Een parcours dat bekend staat om lange, stevige klimmen en een aantal flinke obstakels om die gemaakte hoogtemeters ook weer heel snel in te leveren. Toch vond men het hier een goed idee om met name de klimmen nog een stuk heftiger te maken én één nieuwe rock-drop-dingetje toe te voegen (waar een Tsjechische bandenfabrikant dan weer meteen zijn naam aan wilde verbinden).

albstadtcourse01

“We willen hier naar links het parcours hebben, maar daar ligt geen pad… daar wist de eerste beste bosbouwer wel raad mee!

albstadtcourse02

Je ziet het slecht, maar deze bocht is krap, HEUL krap

albstadtcourse03 copy

De ‘Mitas’ rockdrop, ook hiervan zie je slecht hoe steil ie in werkelijkheid is. Ondergetekende ging in ieder geval op de B-line te voet al op zijn bek, zo glad is dit nieuwe stuk

albstadtcourse04

Ook voor de marshalls is het nu nog oefenen, bijvoorbeeld om te zorgen dat de locals niet net met de auto hun huis willen verlaten, als er net een groep kinderen een wedstrijd is gestart

Redbull.tv Livestream

Op zondag 28 mei zullen zowel de dames als heren elite van start gaan. Zoals te doen gebruikelijk is het allemaal live te volgen via de livestreams van Redbull.tv.

  • XCO Women – 11:00 uur
  • XCO Men – 14:00 uur

Een course preview gefilmd door Maxime Marotte en Helen Grobart:

Posted in World Cup.

Reacties

avatar