World Cup La Bresse: Friday randoms

En weer een overwinning voor VDP!

Voor de Fransen is de zomervakantie nog niet voorbij, maar dit weekend vind al de finale van de World Cup plaats in het franse La Bresse. In het skigebied La Bresse-Hohneck vinden de XC en DH finales plaats. Met een volgepakt weekend wordt er al vanaf donderdag volop getraind en verkend. Dat is nodig ook, want de parcoursen hier zijn best wel tricky. Het hoge bikepark-gehalte waar ‘het internet’ vooraf bang voor was, blijkt heel erg mee te vallen en juist een korte verademing te zijn voor de volgende off-camber sectie vol met gladde wortels en rotsen.

Vandaag vond ook de XCC plaats, de short track XC race, waarmee de startvolgorde voor de XC wedstrijden op zondag bepaald worden. Bij de dames was het Annika Langvad die vanaf het begin op kop reed en met een ruime voorsprong over de finish kwam. Bij de heren was het een stuk spannender. Het waren met name Henrique Avancini en Maxime Marotte die het tempo de hoogte in brachten. Pas toen in de laatste ronde Mathieu van der Poel op één van de klimmetjes er KEIHARD vandoor ging, was duidelijk dat alleen onze landgenoot kon winnen vandaag.

The race is on…

Mathieu van der Poel heeft een zo groot gat geslagen in de laatste ronde, dat hij zelfs wheelie-end over de finish kan rijden.

Het ging niet makkelijk, maar Annika Langvad won wél.

Welke grap Fabien Barel zojuist aan de teammanager van Luna-Orbea vertelde, weet ik niet, maar Catherine Pendrel moet zowat in haar broek piessen van het lachen!

Keuze genoeg in dit bikepark om je een weekend (of langer) te vermaken.

Downhill training is altijd lachen: je weet dat er rijders naar beneden komen die ergens een soort van breakdance op de fiets uit proberen voeren. Het loopt alleen meestal niet goed af.

Mick Hannah is niet direct een favoriet voor de overwinning, maar waar hij ook rijdt, hij laat alles er makkelijk uit zien.

Aaron Gwin en Angel Suarez kijken eerst nog even de goede lijnen van anderen af… om vervolgens via een heel andere lijn naar beneden te rijden!

Danny Hart zou in de natte omstandigheden zich dit weekend thuis moeten voelen.

Het ziet er niet heel moeilijk uit, maar het feit dat Loic Bruni hier bijna de bocht mist, zegt genoeg over de moeilijkheid van het parcours.

Ook als je Europees Kampioen bent, moet je zelf nog je social media updaten.

Drie keer raden wie hier in haar camper ligt te relaxen… Hint: die camper staat naast de teamtent van Julien Absalon. Hint 2: Canyon & Rapha.

De jeugd heeft de toekomst! Bij Commencal nu ook ‘fatbike’ loopfietsen!

Voor alle bezoekers die met de fiets komen: er is hier niet gewoon een stalling, nee, je fiets wordt de hele dag vermaakt, zodat je hem aan het eind van de dag, doodvermoeid en heel erg vervelend, weer op kunt halen.

Tristan Botteram: we kunnen hele flauwe grapjes over zijn achternaam maken, maar hij rijdt wel even naar de 4e quali tijd bij de junioren op de DH. Er werd hier al gesproken over “de nieuwe Gerwin Peeters”!

Martins Blums in style op de Shimano jump. Toegegeven, het ding is amper 2 trottoirbanden hoog, maar als je er op aan komt rijden, piep je zeker anders vanwege het gat dat erna zit!

De organisatie heeft hier zeker een uitdagend parcours gemaakt, vol met drop-offs en jumps. Grote delen zouden in een Enduro World Series niet misstaan!

Het hele downhillparcours is ook heel erg de moeite van het kijken waard. Voor degenen die lui zijn en vanaf de tribune de race willen zien hebben ze vlak voor de finish nog maar even een flinke finishjump gebouwd.

Amaury Pierron is dé verrassing van dit seizoen. Zou hij in eigen land weer voor een verrassing kunnen zorgen?

Ondertussen op de VIP parkeerplaats: I’d better go in style, I’ll just take the Jaaaag…

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

Posted in World Cup.

Reacties

avatar