Video | Signature Trails: de Flimjochtrail, Mountainbike Arena Paznaun-Ischgl (A/CH)

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kunnen zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg Signature Trails. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze Signature Trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden met enige regelmaat een nieuwe Signature Trail Video. Bekijk ze en ontdek hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Meteen de Signature Trail-video zien, klik hier. Benieuwd naar de rij-impressie, lees dan hieronder verder.

Grensoverschrijdend biken over de Flimjochtrail

Waar vroeger illegaal tabak en koffie over de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk werden gesmokkeld, zijn tegenwoordig mountainbikers volledig legaal onderweg. Toen Keizer Maximiliaan in de 18e eeuw in de streek rond Ischgl het heffen van tol weer invoerde, veroorzaakte dat een levendige smokkel over de grens met Zwitserland die tot in de 20e eeuw voortduurde. En ook het mountainbiken is grensoverschrijdend. Niet alleen via de Fimbapas, maar ook over de vele oude smokkelpaden over de Flimjoch vinden mountainbikers hun weg van het Oostenrijkse Tirol naar het Zwitserse Engadin.

Langs oude smokkelpaden de grens over

Langs de smokkelpaden vind je nog kleine hutten, die ooit als opslagplaatsen voor smokkelwaar dienden. En niet denken dat je het als mountainbiker zwaar hebt. Zweten om boven te komen? Een luxeprobleem. De smokkelaars van toen droegen pakketten op hun rug van wel 50 kilo! De Flimjochtrail begint op 2.700 meter hoogte en slingert – gesierd met een grote hoeveelheid bochten en glooiingen – de helling af naar beneden. Concentratie is hier noodzakelijk, dus als je van het uitzicht op de meer dan 2.900 meter hoge piek van de Berglerkopf wilt genieten kan je beter even stoppen.

signature trails flimjochtrail ischgl

signature trails flimjochtrail ischgl

“Nog een rondje jongens?”

Dik vierhonderd hoogetmeters lager, op de Idalp, treffen we een groepje alpencrossers. Ook voor hen was de Flimjochtrail een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Als het groepje verder rijdt in zuidelijke richting, sturen wij onze bikes naar het liftstation. “Nog een rondje jongens?”

Video: Flimjochtrail, Mountainbike Arena Paznaun-Ischgl

signature trails flimjochtrail ischgl video

Meer informatie

  • Uitgebreide informatie over de Mountainbike Arena Ischgl Paznaun vind je hier.
  • Voor meer informatie over mountainbike-accommodatie in Mountainbike Arena Ischgl Paznaun klik hier.
Geplaatst in Trails & Travel en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments