Intense Carbine – 150 mm carbon fully

Die Jeff Streber kan er wat van… jarenlang weet hij al zijn cultmerk Intense zo neer te zetten, dat menigeen begint te kwijlen bij zijn creaties. Waar dat voor jaren aluminium creaties waren, waarvan hijzelf vaak de proto’s vervaardigde, komt zijn merk Intense nu met een carbon frame met de naam Carbine.

Bij de oplettende lezer gaat dan direct een belletje rinkelen, maar de nieuwste creatie is geen reincarnatie van deze racefiets.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten is de nieuwe Carbine geen XC race fully, maar gewoon een 150 mm all mountain fully!

Nu gingen er al geruime tijd geruchten over een carbon fully van Intense. Jeff neemt echter geen genoegen met de eerste beste carbonplakker, dus zocht hij stad en land af in de US om dat ene stickertje maar op zijn frames te kunnen houden. Ondanks eerdere geruchten is dit frame echter ‘gewoon’ in het verre oosten gemaakt, aangezien hij binnen zijn landsgrenzen geen fabrikant kon vinden die capabel *kuch*betaalbaar*kuch* genoeg zou zijn. Hoewel het niet direct gezegd zal worden, is de aanleiding voor dit frame natuurlijk dat de historische concurrent van Intense, Santa Cruz Bicycles, al wat langer met carbon fullies aan de weg timmert en daarmee een substantieel gewichtvoordeel ten opzichte van Intense heeft.

De Carbine zal verkrijgbaar zijn in Naked Carbon (zonder lak) of in het traditionele Intense Red.

Het nieuwe frame ziet er echter wel des Intense’s re-te-strak uit. De lijnen en vormen doen haast niet vermoeden dat het hier om een carbon frame gaat. Vooral omdat ze nogal sterk op de aluminium evenknie lijken. Hierdoor zou je zelfs kunnen denken dat Intense hier nog wel wat te winnen heeft qua gewicht (carbon heeft immers andere eigenschappen dan aluminium, waardoor je anders kunt construeren om het optimale samenspel tussen gewicht, sterkte en stijfheid te creeren). Met een half oog op de producten uit de Santa Cruz fabriek, zijn wij nu vooral benieuwd wat de volgende carbon creatie uit Jeff’s ‘handen’ zal zijn…

Meer foto’s: http://www.intensecycles.com/carbine/gallery/

Posted in Nieuws.
  • erg fijn voor het oog en nog fijner het niet vermelde prijskaartje van al dit moois. Straks ga ik carbon bikes nog mooi vinden

  • We zijn de Fiets koopgids niet… 😉

  • Prachtig hoor, nu weet ik het helemaal niet meer… tracer 2, blur LT, blur Trc of deze …keuzes maken is lastig ik weet het 🙁
    prijskaartje weet ik wel al ongeveer… een of twee ribben.

  • Ik zie deze wel voorbij komen als Christiaan zich weer niet heeft kunnen inhouden 🙂