Bikemotion 2011 – Interviews

Op de Bikemotion kom je nog al eens je held, heldin of gewoon een bekende tegen. Velen deden graag hun verhaal voor de camera.

Zo ook onze favoriete 4-Crossers Anneke Beerten en Joost Wichman. Anneke wist dit jaar eindelijk Wereld Kampioene te worden en combineerde haar seizoen met wat cross country wedstrijden. Voor Joost was het een iet wat minder fortuinlijk seizoen. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat de UCI de 4-Cross van de wereldbeker kalender schrapt… Beide blikken terug… én vooruit.

Lynskey
Mark Lynskey van Lynskey Performance Designs kwam vanuit Tennessee naar Utrecht om poolshoogte te nemen van de Bikemotion en het publiek zelf tekst en uitleg te geven over de Lynskey line-up. Eye-catcher op de Lynskey stand was de nieuwe 29″ full suspension, met de alleszeggende naam ‘Pro29FS’. Mark geeft uitleg over het ontwerp en legt uit wat het verhaal is achter de voor Lynskey kenmerkende Helix buisvormen.

Scoop! De nieuwe trend voor downhill fietsen voor 2012!
Als pers zitten we uiteraard niet verlegen om de laatste roddels of regelrechte scoops. Leo Combee Jr. wist ons, als echte insider, een verse scoop te presenteren en legt uit wat ons voor volgend jaar te wachten staat op downhill gebied…

Shimano Ice-Tech
Shimano introduceerde vorig jaar een nieuwe technologie bij de XTR schijfremmen: Ice-Tech. De schijf is gemaakt uit twee materialen en de remblokken zijn voorzien van koelvinnen. En al hoewel de lezing van de Shimano vertegenwoordiger is dat deze vinnen vooral de wind ‘in de remklauw blaast’, baseert het werkingsprincipe zich vooral op het onttrekken van de warmte van het remoppervlak via de koelvinnen door de langsstromende lucht buiten de remklauw.

Hoe het ook zij; het Duitse onderzoeksinstituut Velotech vergeleek de remmen met die van de concurrentie en kwam tot de conclusie dat door de betere warmte afgifte van zowel schijf als remklauw er geen fading optreedt en het absolute remvermogen hoger is dan bij de concurrentie….

Tekst: Jeroen van den Brand
Camera: Dennis Jöris
Interviews: Mateusz Kurkowski, Roel Jansen

Geplaatst in Nieuws, Specials en getagd met , .
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Lynskey fs die is mooi!

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Cool! Wat voor shirtje heeft Leo Combee eigenlijk aan onder zijn jas? Lijkt wel verdacht veel op die van de interviewer… Geheime nieuwe teamrijder gevonden? :)

Ninko
Ninko
12 jaren geleden

Super gaaf! Mooie filmkes weer, en Leo, waar zit dat `Vind ik leuk` knopje :)

En shimanobeunhaas! Doe is de folder leze jonge! Of ga kleding verkopen! Wordt kapper, begin een broodjeszaak….

Dennis
Dennis
12 jaren geleden
Reply to  Ninko

Haha, maareh, geef die gast wat credits, wij hebben hem voor de camera gesleurd en hem een verhaaltje over de ICE tech laten vertellen zonder voorbereiding. Hij komt wat moeilijk uit z’n woorden, maar dat zouden heel veel mensen niet beter doen.

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Prachtig stukje van Leo. Zat even te luisteren zonder beeld. (lastig op de werkvloer) Was toch wel benieuwd wat voor fiets dat dan wel niet moest zijn. ;-)

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Meer van Leo!!

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Ik ga beter mountainbiken als ik shimano remmen koop. Misschien is er dan toch nog hoop. ;-) Hou het toch maar bij mijn Hayes remmen misschien maken deze mij nog wel beter. Vast wel als ik een Hayes verkoper tref. Of zal die wel eerlijk zijn?

Jurriaan
Jurriaan
12 jaren geleden

Net zo eerlijk als Mark Lynskey..