BioLogic iFietsPhone apps

Dit jaar was de Apple iPhone met stip dé verkoophit in Nederland. Niet zo zeer in de categorie consumentenelektronica alleen, maar in algemene zin heeft de iPhone meer omzet gegenereerd dan welk ander consumentenproduct ook. De multifunctionaliteit wordt door velen in de breedste zin gebruikt en door middel van de ‘apps’ kan je de functionaliteit geheel persoonlijk afstemmen. Het Taiwanese bedrijf BioLogic levert daarom nu naast een BikeBrain app met allerhande functionaliteiten afgestemd op de fietsende forens ook diverse ‘hardware matige apps’ om de iPhone om te toveren tot een multifunctionele fietscomputer.

De BioLogic ReeCharge Case herbergt de iPhone (iPhone 4S compatibel) en door de ingebouwde lithium polymeer batterij geeft hij je telefoon een groter uithoudingsvermogen of laadt hem zelfs bij. De ReeCharge Case is weerbestendig en omsluit je hele telefoon zonder dat het de functie van je touchscreen en camera beïnvloed. De ReeCharge Case heeft een adviesprijs van €99,99. Voor €19,99 is een bracket los leverbaar die de mogelijkheid geeft de Case op je stuur of stuurpen te monteren. Middels een optionele Dynamo Kit kun je je naafdynamo inzetten om het geheel elektrisch te ondersteunen en verder op te laden. Deze kit heeft een adviesprijs van €24,99

BioLogic levert ook passend handschoenen die voorzien zijn van 3M conductieve stof op de vingertoppen zodat je je touchscreen ook met de handschoenen aan kunt blijven bedienen. De Cipher handschoenen zijn winddicht en voldoende warm voor het forensen tijdens de winter, kosten €34,99 en zijn net als alle andere producten direct verkrijgbaar via de website van BioLogic.

De eerder genoemde BikeBrain app is te downloaden via de App Store en gebruikt de GPS technologie in de iPhone. Zo kan nauwkeurig de route en gegevens als snelheid en andere geografische data van de rit bij worden gehouden om als trainingsondersteuning te kunnen fungeren. Zoals je in 2011, bijna 2012 mag verwachten, kan deze data dan weer makkelijk via de app gedeeld worden met sociale media zoals je Facebook, Twitter of Google+.

De BikeBrain app is vooral gericht op de fietsforens. Zo is de caloriemeter een calculator die op basis van je afgelegde weg en snelheid je energieverbruik berekent en is daarmee dus puur indicatief. Communicatie met een hartslagmeter of bijvoorbeeld een vermogens meter via een ANT+ protocol is niet voorzien. Eveneens limiteert de ReeCharge Case je in de basisfunctionaliteit van de iPhone: het bellen zelf. Maar goed – wie wil er nu lastig gevallen worden tijdens zijn fietsritje…?

Bron: www.thinkbiologic.com

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Gene
Gene
12 jaren geleden

Ooh! Wat een geniale oplossing voor de bel: verwerkt in de remhendel!!

Voor de rest vind ik het wat overdreven. De fietsforens weet echt wel waar hij fietst. Hij komt er immers dagelijks. Daarbij is de batterij van iphone ook weer niet zo snel leeg.