Kouwe klauwen? Sugoi Firewall GT handschoenen!

Op de Noordpool, daar hebben ze pas kouwe klauwen. Maar zou dat ook echt zo zijn of hebben mensen die daar wonen gewoon meer weerstand, zijn ze meer gewend of hebben ze betere spullen? Hoedanook, met de winterdip van de afgelopen weken in Nederland (en op Mallorca), kregen wij de kans op de winterhandschoenen van Sugoi eens goed aan de hand euh… tand te voelen. Koude handen en vingers hebben we namelijk een broertje dood aan.

In de winter heb je diverse omstandigheden die ervoor zorgen dat je het koud krijgt: allereerst is er natuurlijk de temperatuur, eenvoudig te bepalen middels een thermometer, waarbij voor mij geldt dat bij temperaturen onder 4 graden Celcius ik niet langer met alleen mijn zomerhandschoenen moet fietsen.
Ten tweede is er de wind. In de beschutting van een bos valt het vaak allemaal wel mee, in de open polder waait de wind vaak door je handschoenen heen en krijgen we te maken met de zogenaamde gevoelstemperatuur. Bij lage temperaturen en flinke wind, is die gevoelstemperatuur bij mij al snel ‘fokking koud’. En dan hebben we nog neerslag in al zijn vormen (regen, sneeuw, hagel). Doorweekte handschoenen en daardoor natte handen, daar zit je niet direct op te wachten bij lage temperaturen.

Terug naar de Sugoi handschoenen, want bovengenoemde omstandigheden hebben we in overvloed gehad. Deze zijn gemaakt van een wind- en waterafstotende stof, zodoende krijg je niet snel koude vingers als de temperatuur nog niet zo laag is. Pas bij temperaturen onder -5 hield ik het niet meer warm en kreeg ik ze ook niet meer warm. Grootste issue is in mijn ogen dat met name je pink evenals de andere vingers in een aparte ‘vinger’ zit. Als kind wisten we (wisten onze ouders) al, dat wanten de oplossing hiertegen zijn, immers warmte houd je vast, door veel massa bijeen te hebben die de warmte bezit. Voor MTB toepassing wellicht niet direct waar je aan denkt, maar een handschoen met 1 ruimte voor je pink tot en met middelvinger en je wijsvinger afzonderlijk, lijkt me voor erg koude perioden erg prettig. Dat of gewoon ‘moffen‘, want hoewel ouderwets, werken die dingen volgens mij erg goed (maar dat gaan we nog proberen).

De Sugoi’s zijn echter prima handschoenen voor temperaturen tussen plus en min 5 graden. Erboven worden ze te warm, eronder te koud. Door de wind en waterdichte stof zijn ze ook prima geschikt als het af en toe wat spettert, zonder dat je handen er kouder door worden. Adviesprijs is 49,90 euro.

Meer informatie: Sugoi website

CJ

Posted in Reviews.
  • En had je droge handen toen de natte sneeuw uit de lucht kwam?