Preview: Met GripGrab warm de winter door?

Gaat het dit jaar wel echt winter worden? De kans bestaat dat het kwakkelen van de maand december doorzet. Koud, soms guur, vochtig, oftewel oer-Hollands herfstweer, maar dan de hele winter. Het is voor fietskleding een overgangsgebied: je laat het wel uit je hoofd om in zomerkleding te fietsen, maar dikke winterkleding is veel te zweterige overkill. Als je intensief fietst kan er nog een laagje af, zoals tijdens cyclocross wedstrijden of de wekelijkse officieuze koers die toertocht heet.

Echter, wie pokert met het weer, loopt risico’s. Een beetje kouder en natter dan je had verwacht en je uitstekende delen vertellen je onder de warme douche dat ze meer isolatie nodig hadden. Armen en benen zeggen dat subtiel met de signaalkleur rood. Handen en voeten zijn meestal wat luidruchtiger en spreken de taal ‘pijn’. Dit weer vereist lichaamsbedekking die goed droog en warm houdt, zonder té warm en zweterig te worden of je bewegingsvrijheid in te perken.

Het Deense GripGrab leverde een set accessoires om die uitdaging aan te gaan, allen bedoeld om comfortabel te zijn van 0 tot 10 graden celcius. Wij gaan de volgende producten testen:

Arm- en beenwarmers met fleece binnenkant
GG_ArmLegWarmers

Race thermo overschoenen van neopreen met kevlar versterkte voorkant
GG_RaceThermo01

Windster & Raptor wind & waterdichte handschoenen
GG_Raptor01

GG_Windster01

Twee paar handschoenen? Jazeker, want GripGrab heeft ze voor hetzelfde weer bedoeld, maar de constructies verschillen. De Windster is van windstopper achtig materiaal, lijkt meer gevoerd en omsluit de pols meer. De Raptor heeft neopreen-achtig materiaal op de bovenkant. Deze lijkt door zijn slankere fit meer geschikt voor kort en intensief fietsen, zoals een cyclocross wedstrijd. Wij zijn benieuwd naar hoe ze zich in de praktijk tot elkaar verhouden.

Laat het snertweer maar komen!

Tekst: Jeroen Kooij

Geplaatst in Nieuws, Reviews.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments