Nutrixxion Vegan reep: 100% vegan en gluten vrij

Een nieuwe sportreep – dat is het soort nieuws dat we maar extreem zelden (mee) maken bij Velozine. Hier uit blijkt ook maar weer hoe onderbelicht het onderwerp voeding is. Je kan immers zo veel dure fietsspullen kopen als je wilt: zonder het juiste eten lig je alsnog huilend en trillend met een suikerdip in de berm.

Natuurlijk is er aan keuze te over aan repen, gels en water-oplosbare poeders. Over smaak valt niet te twisten (o nee?) en qua voedingswaarde ontlopen vergelijkbare producten van veel bekende merken elkaar ook niet enorm. Interessanter wordt het echter als je om diëtaire redenen bijvoorbeeld geen gluten in je voeding kan tolereren. Of als je planten haat vegetarisch bent. Stel je daarom specifieke eisen aan je energierepen, dan heeft het Nutrixxion vanaf nu een oplossing:

Uit het persbericht:

“Het Duitse sportvoedingsmerk Nutrixxion is zich ervan bewust dat sporters steeds meer op zoek zijn naar natuurlijke, glutenvrije producten en voegt daarom vegan-repen toe aan haar assortiment. Deze lekkere en gezonde repen bevatten 100% natuurlijke ingrediënten, zijn glutenvrij en zorgen voor langdurige energie. Ze zijn geschikt voor, tijdens en na de training of als lekker tussendoortje en verkrijgbaar in twee verschillende smaken: Cranberry Walnut en Almond Cacao.
Ze kosten € 1,99 per stuk.”

nutrixxion_vegan_bar_VZ

Persoonlijk kan ik niet zo veel met de stelling dat iets natuurlijk is – uranium is dat tenslotte ook, maar ik hoef het niet in mijn bidon. Over conserveermiddelen met E-nummers weiger ik me evenmin druk te maken: geef mij maar gewoon citroenzuur (E330), dan weet ik dat ik een over-de-datum reep na een jaar nog gerust kan nuttigen. Anderzijds zie ik niet zo zeer de noodzaak van het eten van dierlijke producten (om het leven van de Hollandse suikerbiet geef ik helaas wat minder). Ik zou me bij repen van concurrerende merk in de eerste plaats dan ook afvragen wat dierlijke producten er überhaupt in te zoeken hebben. Dat Nutrixxion in dit geval expliciet stelt wat er niet in hun product wordt verwerkt, is wat mij betreft een flink pluspunt. Bovenal: wie baat heeft bij gluten-vrije voeding heeft met de Nutrixxion repen een goede optie.

Met een voedingswaarde van 647 KJ (154 kcal) is de vegan reep verkrijgbaar in twee smaken, tegen een redelijk marktconforme prijs. Uiteraard biedt Nutrixxion ook andere producten aan die passen in een compleet sportvoedingspakket:

Uit het persbericht:

“Nutrixxion heeft een breed assortiment sportvoeding, dat bestaat uit verschillende repen, drankjes, gels en tabletten. Naast de vegan-repen heeft Nutrixxion meerdere nieuwe producten in haar assortiment toegevoegd, zoals magnesium shots, XX-force gel appel, XX Nytro energieshot en de Whey Isolate drank voor herstel.”

Bron en meer informatie: www.nutrixxion.de

Distributie in Nederland: www.kruitbosch.nl

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments