Maandagmorgen Mix

Ik hoop dat je op de fiets hebt gezeten dit weekend. Met name gisteren was het, deels onverwacht, een vervroegde lentedag! Prima fietsweer dus, al was het in de ochtend lang twijfelen wat nu de beste kledingkeuze zou zijn…

In Eerbeek hield ATB Club Lastgear een toertocht over de Veluwe. Samen met een groep mede-Veloziners was dat een mooie kans om buiten de vaste route eens andere paden in dat gebied te rijden. Het was de moeite!

Weekend = racen…
Net als bij de tocht in Eerbeek, waren de rijders en rijdsters in Berlicum ook voorzien van een stuurbordje. Echter, ditmaal met een startnummer en ging het er zowaar nog fanatieker aan toe. De organisatie van de GP Kivada Wielersport/Focus Bikes heeft nagenoeg elk jaar nog wel een iets gewijzigd parcours voorgeschoteld, maar dit keer ging het hele parcours de schop op en werd het verplaatst naar recreatiegebied Kaathoven. Bij de Elite dames was het Anne Terpstra die er met de overwinning van door ging. Bij de Elite Heren wist MPL Specialized MTB Team teamgenoot Frank Schotman de zege te pakken in een sprint met Milka-Brentjens rijder Hans Becking. Overigens deed zijn 4-Crossteamgenote Anneke Beerten ook mee in Berlicum. Zij werd in het sterk bezette Elite dames veld 15e.

Alle uitslagen: www.knwu.nl

Ondertussen op de weg…
… werd in de voorbije dagen Parijs-Nice gereden. De weg naar de zon, die hebben ze uiteindelijk in Zuid-Frankrijk wel gevonden, na onderweg in de voorbije dagen ook de keerzijde van Maart te hebben gezien. Zaterdag de zevende en laatste ‘echte’ etappe voordat het spel zondag eindigde met een klimtijdrit. Zuiderbuur Thomas de Gendt wist er zaterdag een demonstratie van formaat van te maken door ruim 12 minuten voor het peloton uit te gaan rijden met Rein Taaramäe. In de slotklim was het duidelijk dat Taaramäe door zijn jus heen was en De Gendt reed de Est met gemak los om vervolgens met meer dan 6 minuten voorsprong als eerste de finishen in Nice.

Ook Levi Leipheimer wist de camera’s goed op zich gericht in de zevende etappe. Leipheimer stond goed geklasseerd in de meerdaagse maar kwam zaterdag tot twee keer toe ten val. Met zijn ploeggenoten rond hem bleef het niet bij twee keer. Leipheimer kwam met teamgenoot Devenyns onfortuinlijk in aanraking met een politiemotor die net na een bocht zich ophield om te attenderen op een net daarvoor gestrande wielrenner. Weg moraal, weg klassering, maar een nieuwe nickname rijker; Leepheimer?

De slottijdrit van 9,6 kilometer op zondag werd met 2 seconde voor nummer 2 gewonnen door Bradley Wiggins. De Brit die daarmee zijn leiderspositie in de meerdaagse omzette naar de eindoverwinning. Die tweede plaats werd knap ingenomen door landgenoot Lieuwe Westra (en teamgenoot van De Gendt) die daarmee het Vancasoleil/DCM feestje van een puike aftrap van dit wielerseizoen compleet maakte.

Ook Brian Lopes was dit weekend op de weg te vinden zo lazen we op zijn Twitter: “9257 ft of climbing in 34 miles, 3hrs 40min, that hurt all the way up to nearly 11k ft. Wish I had some MTB cogs on”

JB

Geplaatst in Specials en getagd met .
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden
Reply to  Erik

Mooie serie van 3 foto’s van Marian! :-P

Coen
Coen
12 jaren geleden
Reply to  Erik

Wat een held… v-brakes, een brak frame en in de afdaling gewoon een ‘liproll’ doen… ;-)

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden
Reply to  Coen

Maar… met skinwall banden wordt alles makkelijker, toch?

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Leepheimer? Bedoel je niet ‘leapheimer’?

“Leap”, Engels voor “Spring” lijkt mij toepasselijker dan “leep”, Nederlands voor “listig”.

Marian Pekel
Marian Pekel
12 jaren geleden

@ Jeroen. Over smaak valt te twisten….., ’t was blijkbaar tijd om weer eens “ouderwets” onderuit te gaan;-). Ondanks dat en loodzware benen, door te zwaar trainen de dag ervoor: SUPER tocht! :-)