BMX Supercross Papendal

Sportcentrum Papendal vormde vorig weekend voor de derde keer op rij het decor van een World Cup BMX Supercross. De replica baan van London 2012 zorgde ook dit jaar voor mooie moves, snelle acties en helaas ook enkele valpartijen waarbij de geur van verbrand metaal in je neus kwam. Dat is de prijs die je moet betalen voor asfalt bochten, die niet na iedere run hersteld hoeven worden. Bij de dames werden de wedstrijden gedomineerd door de Colombiaanse Mariana Pajon, die heat na heat wist te winnen en ook in de finale haar concurrentes achter zich liet, waaronder olympisch medaillewinnares Laura Smulders. De heren wedstrijd was om van te snoepen. Met maar liefst 4 Nederlanders in de finale, was de dag eigenlijk al goed. Maar nog niet goed genoeg voor Jelle van Gorkom, die een dag eerder nog de brutale uitspraak had gedaan dat hij op zondag de wedstrijd ging winnen. En hij hield zijn woord en liet in de finale de rest achter zich. Twan van Gendt viel net buiten het podium met een 4e plaats en Roy van den Berg en Martijn Jaspers werden respectievelijk 7e en 8e.

Dat dit een goede generale repetitie is voor het WK wat volgend jaar in Rotterdam gehouden worden, dat mag duidelijk zijn. De organisatie had het prima voor elkaar en ook de Nederlanders lijken er al klaar voor te zijn. Het is nog slechts een kwestie van puntjes op de i, alles heelhouden en volgend jaar de prijzen binnenharken!

De replays zijn hier te bekijken.

Riders ready… watch the gate… piep piep piep!
papendal01

Mariana Pajon was een van de weinige dames die de triple op het eerste rechte stuk sprong…
papendal02

papendal05

papendal03

…en met een hele ruime voorsprong over de eindstreep kwam!
papendal04

Bij de mannen was het al een stuk spannender, met een boel Nederlanders die goed reden.
papendal06

Raymon van der Biezen (121) haalde helaas de finale niet…
papendal07

papendal08

Martijn Jaspers (92) zit weliswaar niet in de selectie van bondscoach Bas de Bever, maar verbaasde iedereen door wel gewoon de finale te halen.
papendal09

papendal10

papendal11

De finale bij de heren, Jelle van Gorkom leidt van begin tot einde, met Twan van Gendt en Martijn Jaspers hier nog in zijn kielzog. Ook leuk te vermelden, nummer 259, Roy van den Berg, heeft een paar jaar zich gefocust op baanwielrennen en maakt nu zijn comeback op de BMX!
papendal12

CJ

Geplaatst in Specials en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
10 jaren geleden

22-27 Juli 2014 maar vast in de agenda zetten. spectaculaire sport!