Doe je het wel een beetje Safeman slot?

Hopelijk heb je het nog niet meegemaakt: je gaat een toertocht of marathon rijden en zet voor de inschrijving je fiets buiten even tegen een muurtje. Als je een paar minuten later terug buiten komt tref je op diezelfde plek alleen nog een lege ruimte. Fiets gejat! Een of andere onverlaat kon de verleiding niet weerstaan en vond jouw fiets de moeite waard om mee te nemen. De optimisten onder ons zullen zich gevleid voelen door het onderliggende compliment, maar wij zien dit soort complimenten toch liever op een andere manier. Ondanks zo’n horrorscenario zie je maar betrekkelijk weinig mensen met hun Abus motorfietsslot bij de inschrijving aankomen. Logisch, want die paar kilo moet je vervolgens ook weer helemaal terug naar de auto brengen, die vaak niet in de buurt van de inschrijving geparkeerd staat.

safeman01

Safeman heeft daarom een slot ontwikkeld -in eerste instantie voor het vastbinden van ski’s- wat prima geschikt is voor dit doeleinde. Met een diameter van 7,5 cm en een dikte van 3 cm past ie namelijk nadat je voor de tocht ingeschreven hebt prima in je achterzak. Natuurlijk, tegen een betonschaar doe je met dit slot vrij weinig, maar het maakt je fiets direct minder aantrekkelijk om ‘even gauw mee te nemen’.

safeman02

De bevestiging is simpel: nadat je het slot met de sleutel open hebt gemaakt, kun je de staaldraad, voorzien van een doorzichtige kunststof liner tegen beschadiging van je frame, eruit rollen. Door de draad vervolgens om je fiets en een lantaarnpaal of vergelijkbaar te lussen en weer door het slot te steken, staat je fiets vast. De draad kun je zover door het slot heentrekken, dat er geen ruimte meer zit op het deel wat door je fiets gaat. Ook is het mogelijk een ‘achtje’ te maken, waardoor je 2 fietsen met 1 slot vast zet.

Voor het gewicht (125 gram) of de prijs (€18,95) hoef je dit slot in ieder geval niet te laten liggen. Beiden zijn slechts een kleine opoffering om je fiets met een vertrouwd hart even achter te laten.

Meer info op: www.safeman.nl

CJ

Geplaatst in Reviews.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments