Veldtrappers? Veldrappers!

Het cyclocrossseizoen loopt stilaan richting haar einde. Gisteren vond in het Belgische Middelkerke de slotmange plaats van de Superprestige; één van de klassementen tijdens het cyclocrossseizoen. Dat bleek een thriller van formaat, waarbij Kevin Pauwels de eindzege zou kunnen pakken als Mathieu van der Poel ten hoogste derde zou worden. Dat leek in de slotfase zo uit te draaien, maar Van der Poel redde de meubelen na een koprol en werd toch nog nipt tweede. Na WK zet Van der Poel dus ook de Superprestige op zijn naam.

De Belgische TV zender VIER trekt al enige jaren het veld in om verslag te doen van deze klassementswedstrijden en doen dat met een leuke omkadering. Zo zette ze dit jaar voor aanvang van de wedstrijd twee vedetten in een caravan. Oud ploeggenoten, aartsrivalen of vrienden; het gaf leuke gesprekken.

Maar met het uitreiken van de prijzen na afloop van de laatste wedstrijd is de Superprestige nog niet gedaan. VIER kijkt terug en organiseert een heuze slotshow als gala-avond. Daarbij wordt de serieusheid van de echte koers tegen het licht gehouden en er wordt de draak mee gestoken… op een heerlijke manier. Amusement als leuke afsluiter van een (bijna) afgesloten seizoen. Amusement dat inderdaad laat zie dat het crosswereldje klein is, maar dat maakt het er niet minder leuk om, ons inziens.

In deze slotshow werden de crossers neergezet op een manier zoals je ze ze wellicht nog nooit gezien hebt… Kijk mee:

“Bwah” Kevin; stille wille, vlotte trapper én vlotte rapper…

De ‘rest’ van de toprijders mochten een battle aangaan:

JB

Posted in Cyclocross, Nieuws.