MTB Utrechtse Heuvelrug dingt mee naar Natuurprijs 2016

En jouw stem telt!

De Natuurpijs 2016 is een initiatief van het Nationaal Groenfonds. Dit jaar zal deze organisatie voor het 10e jaar op rij de Natuurprijs uitreiken aan één van de deelnemende initiatieven. Op deze manier wil het fonds unieke, praktische en vooral haalbare ideeën stimuleren die bijdragen aan een betere natuur. Duurzaamheid, kwaliteit en de voorbeeldfunctie van de initiatieven zijn daarbij belangrijk.

Het thema van de Natuurprijs 2016 is verbinding, zoals te lezen is op de website:

“Door natuur te verbinden met andere sectoren en activiteiten brengen we mensen en natuur dichterbij elkaar en komt er een financiële impuls voor het in stand houden van onze prachtige natuur.”

Dit jaar dingt het mountainbike trailnetwerk op de Utrechtse Heuvelrug mee naar de prijs, waaraan een geldbedrag van €10.000 is verbonden.

In 2012 werd begonnen met lobbyen en overleggen met belanghebbenden op en rond de Heuvelrug voor de aanleg van de nieuwe routes. In 2014 ging de eerste spade de grond in en ontstond er in relatief korte tijd een fantastisch netwerk aan trails. Het is een succes, aangezien het aantal overlastmeldingen daalde met maar liefst 90%!

Een onafhankelijke jury bepaalt wie de Natuurprijs 2016 zal winnen. Eén van de aspecten waarop de jury zijn oordeel baseert is het verdienmodel waarmee het initiatief zichzelf in stand houdt. Gebruikers van de mountainbike routes op de Utrechtse Heuvelrug moeten in het bezit zijn van een jaarvignet van €7,50. Dit jaar zijn er al ruim 20.000 vignetten verkocht en daarmee weten de vrijwilligers het routenetwerk goed in stand te houden. Andermaal een teken dat het concept werkt!

Breng je stem uit!

Uit alle inzendingen voor de Natuurprijs 2016 worden er 10 geselecteerd, waarbij de 3 met de meeste likes automatisch bij de selectie behoren. Jij hebt dus invloed op de selectie en je kan er dus voor zorgen dat het trailnetwerk op de Utrechtse Heuvelrug kans maakt op deze prijs! De uitreiking is op 3 november 2016.

Breng je stem uit door het project te liken via deze pagina: www.natuurprijs.nl/inzendingen

Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.

Bron en meer informatie over de Natuurprijs én de overige inzendingen: www.natuurprijs.nl

Posted in Nieuws and tagged , , , , , .