Eindelijk: RockShox komt met “1x remote” voor Reverb

Eindelijk… Voor de Reverb van RockShox nu zelf met een shifter-stijl remote hendel. De bekende drukknop kon weliswaar ook al onder je stuur gemonteerd worden, maar het ding is vrij kwetsbaar doordat hij nadrukkelijk uitsteekt. Het is niet zo zeer óf ie af zal breken bij een flinke crash, maar wanneer. Daarnaast is de traditionele Reverb hendel niet ieders smaak wat betreft ergonomie.

Wil je iets anders om je Reverb mee te bedienen, dan kun je terecht bij BikeYoke die een adapterkit maakt. Deze vervangt de volledige hydraulische leiding door een combinatie van een staalkabel en een shifter-stijl hendel. Het vrij onbekende Novyparts levert echter ook een vervangende hendel, die wél het hydraulische circuit in stand houdt. Beide, met verkoopprijs van respectievelijk €109,90 en €89,00, vrij prijzige opties…

RockShox komt nu dus zelf met een hendel die je onder het stuur de plek inneemt waar in het pre-1x tijdperk een shifter had gezeten. RockShox claimt dat de hendel de bediening meer ergonomisch maakt én vooral ook lichter. De Reverb 1x remote is uiteraard volledig compatibel met de Match Maker X montagebeugel die je SRAM’s remgrepen en bijvoorbeeld de XLoc bediening van demper of voorvork laat combineren aan één montagepunt op je stuur.

De nieuwe hendel weegt 69 gram en is ook backwards compatible met de eerste generatie van de Reverb. De prijs voor en upgrade kit, bestaande uit de nieuwe 1x remote, Bleeding Edge™ fitting, een losse klem én de Match Maker X klem is €105,00 en dus ook stevig te noemen. Althans, qua prijs, maar gezien de bouwvorm ook fysiek. Een nieuwe Reverb Stealth inclusief deze 1x remote kost je €445,00. Een scherpe prijs, aangezien de Reverb Stealth met de oude remote een adviesverkoopprijs heeft van minimaal €491,00… Zowel de losse hendel als de Reverb met de nieuwe hendel zijn per direct verkrijgbaar.

Reverb_1x_Remote_01

Reverb_1x_Remote_02

Bron: www.sram.com/rockshox

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , , .