Je skills aanscherpen… op de zeebodem!

Opening Mountain Bike Skills Park Almere op zaterdag 17 juni 2017

Nederland staat om van alles bekend. De handelsgeest, windmolens, polders, de vlakheid van het land… maar niet per se om het mountainbiken. Toch kan dat hier, zoals jullie weten, op allerlei mooie plaatsen. Sommige routes zijn vlak, anderen hebben wel degelijk hoogteverschil. ‘Mountainbiken’ aan de zee? Kan hier ook. En mountainbiken op de zeebodem? Jazeker, ook dát kan! Sterker nog, je kan zelfs aan je technische skills werken óp de zeebodem. In Almere is namelijk in de voorbije periode een Skills Park aangelegd op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Op zaterdag 17 juni aanstaande vindt de officiële opening plaats.

“Het Skills Park voorziet in de behoefte aan een gespecialiseerd oefenterrein voor zowel beginnende als vergevorderde mountainbikers om de technische vaardigheden op de mountainbike te vergroten. Daarnaast is het park een uitstekende aanvulling op de reeds bestaande mountainbikeroutes rond Almere en de overige bikeroutes in de Flevopolder.” Aldus het persbericht.

Almere_SkillsPark_01

Ook hier was de totstandkoming niet zo eventjes geregeld. Het kostte de Fiets, Race en Toer Club Almere (FRTCA) drie jaar praten met diverse overheidsinstanties om het braakliggende terrein nabij het Fanny Blankers-Koen Sportpark exclusief ingericht te krijgen voor mountainbikers. Het park is 7350 m2 groot en wordt gekenmerkt door twee kunstmatig aangelegde heuvels. Naast bijna 1.000 meter aangelegde singletracks zijn er ook allerlei features aangelegd, zoals kombochten, een rockgarden, een pumptrack, drop-offs, technische beklimmingen en afdalingen met haarspeldbochten. Daarnaast is er ook het nodige ‘houtwerk’ voorzien zoals een wip en diverse north shores.

Het park zal worden onderhouden én uitgebreid door de FRTCA. Het park is namelijk ook nog een ‘work in progress’. Nu is het nog vooral nog gericht op de beginnende en licht gevorderde rijders, waaronder de jeugd van FRTCA. In de loop van de tijd zullen er voortdurend nieuwe objecten worden bijgebouwd om het zowel voor beginnende als gevorderde bikers spannend en uitdagend te houden.

De projectgroep MTB van de FRTCA voegt daar aan toe: “Er zijn al tekeningen van hele gave north shore kombochten en andere vette obstakels dus er wordt echt van alles gedaan om het aantrekkelijk te maken én te houden… en dat in de polder! We zijn er best trots op dat we toch een vrij unieke voorziening hebben waar we veel uitbreidingspotentie hebben.”

Almere_SkillsPark_04

Foto: Aannemingsbedrijf Jos Scholman – Realisatie mountainbike parcours Almere

Almere_SkillsPark_02

Toegankelijkheid

Het Skills Park is omheind en toegankelijk met een toegangscode die verkrijgbaar is via de website www.mtbskillsparkalmere.nl die in de komende weken online zal gaan. Je betaalt 5 euro, wat je een heel jaar toegang verschaft. Je draagt daarmee financieel bij aan het onderhoud en de verbetering van het park. Op afspraak is het park overigens ook af te huren voor het geven van clinics en evenementen.

Opening op 17 juni & Open Dag op 18 juni 2017


De officiële opening vindt plaats op zaterdag 17 juni aanstaande tussen 13:00 en 13:30 uur. René Peeters, wethouder maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en sport van de gemeente Almere en Klaas Huttenga, voorzitter van de FRTCA, zullen de officiële openingshandelingen uitvoeren. Op zondag 18 juni is het park voor belangstellenden gratis toegankelijk van 11:00 tot 15:00 uur.

Het MTB Skills Park bevindt zich op het Sportpark Fanny Blankers-Koen op de hoek van de Biathlonweg en het Competitiepad in Almere-Tussen de Vaarten.

Almere_SkillsPark_03

Bron: www.mtbskillsparkalmere.nl (online in de komende weken)
Foto’s: Simplyweb-Photography

Posted in Nieuws, Spots and tagged , , , , , , , , , , , , , .