Team the Boost: Rose-Vaujany

Een Nederlands gravity team van wereldformaat… Na het Be One team van begin deze eeuw leek het er niet meer van te komen. Joost Wichman koos na het 4X besluit van de UCI afgelopen jaar eieren voor zijn geld, verliet het succesvolle RSP team en begon te bouwen aan zijn eigen team, genaamd Rose Vaujany Gravity Team.

Hoewel het een Nederlands team is, doet de naam dat niet vermoeden. Het Duitse fietsenmerk Rose kennen we natuurlijk allemaal als ‘die grote discounter net over de grens’, Vaujany is een Frans mountainbikegebied in de Alpen dat samen met Alpe d’Huez de Mega Avalanche herbergt.

Het team richt zich op de mountainbike-onderdelen Downhill, Fourcross en Enduro. Wichman zal zelf uitkomen op de onderdelen Four Cross en Enduro. De overige teamleden zijn de Engelse Katy Curd en de Belg Nico Vink. Curd is een van de grootste engelse talenten van het moment en kan zowel op 4X als DH goed meekomen. Van Nico mogen we ook wat verwachten, top-20 in de World Cups wordt zijn doel dit jaar. Daarnaast is er een talententeam op poten gezet, met de Nederlandse rijders Leo Combee, Daniel Prijkel en de Duitser Petrik Brueckner, wat verder ondersteund wordt door Combee sr.

Bron: www.rosevaujany.com

CJ

Geplaatst in Nieuws.
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

Hoppa!

Gelijk de site ook goed voor elkaar.

Matthijs
Matthijs
12 jaren geleden

Inderdaad! Mooi project, ben benieuwd hoe ze het er van af brengen dit jaar!!