Tijd om te fietsen!

Ieder jaar neem ik me weer voor om allerlei toertochten en marathons te gaan rijden, minstens 3 keer naar Winterberg, Willingen of vergelijkbaar te gaan om aan mijn downhill skills te werken, 3 World Cups of meer te bezoeken omdat ik dat wereldje zo leuk vind en ook ieder jaar groeit de lijst met locaties waar ik ooit nog een keer wil gaan mountainbiken. En ieder jaar valt de oogst aan het eind van het jaar toch weer een beetje tegen. Heb jij ook het gevoel dat je de laatste tijd meer achter je bureau hebt gezeten, je zoet gehouden met de video’s op vrijdag, gezocht naar koopjes bij de buren of zijn je benen ook nog zwaar van het aflopen van beurzen in binnen of buitenland? Het is duidelijk tijd om te gaan fietsen!

En precies dat gaan we doen, want de komende tijd staat bomvol met leuke evenementen:

Dit weekend organiseert de Vrienden Club T2 (VCT2) Bussen en Bikes, een weekend camperen in je klassieke busje gecombineerd met mountainbiken nabij de vaste route van Oosterbeek en het Olympisch trainingscentrum Papendal (rockgarden!). Voorwaarden om mee te fietsen zijn er niet, al is een beetje liefde voor oude Volkswagenbusjes wel handig. Overnachten kan op de Boersberg, maar je kunt ook voor een dagje komen. Op zaterdag wordt er om 14.00 uur vertrokken vanaf de Boersberg, op zondag om 11.00 uur voor een rondje.
Meer informatie hier!

Ben je meer gesteld op barbecue, bier en een beetje chillen, dan kun je misschien beter doorrijden naar Voorst. Daar organiseren Joost Wichman en Desmond Tessemaker op zaterdag de Bensink’s Beer Bikes BBQ dag. Met dirts sessies en pumptrack sessies, maar alles zoals het komt…
Naar moderne traditie zijn de details op Facetube te vinden.

Een dag later, zondag 21 oktober, houdt vereniging Bar-End zijn traditionele Apeldoornse Mountainbike Kampioenschappen (AMK).
Dit jaar is er in aanvulling op het traditionele programma ook een heuse retro race, al is dat natuurlijk een verkeerde term voor een wedstrijd voor oude fietsen. Het spectakel zal er niet minder om zijn… oude Rocky’s, Mongoose, Proflexxen, Tioga Diskdrive wielen… dit zou zomaar eens een trend kunnen worden om de mountainbike sport weer in de lift te zetten.

Daarna is het niet afgelopen met de pret, want dan begint wat ons betreft het toertochten seizoen! Ik ga alvast de kalender doorspitten…

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments