Bikemotion 2012 – Nu nog leverbaarder?

Zoals we in de review van de Trek Rumblefish onlangs nog riepen: 2012 was een jaar waarin de levering van een hoop fietsmodellen nog wel eens uh… moeilijk was. Een overspannen markt, bladiebla…

Door naar 2013: Hoe zal het dan zijn? Met nóg meer diversificatie, nóg meer wielmaten, en nóg kleinere voorraden? We houden ons sporthart vast…

Tijdens ons rondje Bikemotion viel ons op dat twee fietsen die we graag wilden zien, te weten de vernieuwde versie van de Niner RIP RDO, en de Giant Trance X 29er, op de stand al ontbraken! Dat belooft niet veel goeds… Daarom hebben we die twee merken eens wat kritische vragen gesteld!

Kunnen we hier conclusies uit trekken over lastige leveringen in 2013? Nee. Totaal niet.

Ga dus maar rustig sparen voor je nieuwe blauwe carbon RIP. Gaat er aan komen dus, maar… hadden we al gezegd: “Duurt lang”? Nou ja, dat draagt ergens ook weer bij aan de begeerlijkheid van zo’n fiets en is het uiteindelijke bezit een nog groter goed. Nu maar hopen dat tegen die tijd die 29″ wielen niet als ouderwets worden versleten.

Daarnaast is – net als voor merken zoals Cannondale, Trek en Specialized – Nederland voor Giant letterlijk de poort van Europa. Is dát even mazzelen? Dat betekent dus in tenminste het geval van de laatst genoemde reus dat óók de modellen die niet in Nederlandse folder staan, zoals deze “Zwitserse” Trance X 29er 00 in Nederland op speciaal verzoek in principe alsnog leverbaar zijn! Jullie hebben het niet van ons ;-)

Heeft Nederland te weinig bikers die een “buitenlandfiets” willen? Daar lijkt het dus op en begrijpelijk dat de merken ze niet actief promoten en er geen advertenties voor maken of folders voor drukken. Maar voordat je besluit dat je overgeleverd bent aan internetshopping aan de andere kant van de grote plas met de daarbij behorende risico’s en onvoorziene (en vaak hoger uitvallende) kosten voor verzenden, BTW en invoerrechten, verdient het dus zeker de moeite bij je lokale dealer gewoon eens te informeren naar 2013-spul dat niet gevoerd lijkt. Er is dus in sommige gevallen meer mogelijk dan je in eerste instantie zou denken en als extra bonus heb je gewoon een lokaal adres waar je je fiets kunt ophalen en in het geval je pech hebt, gewoon kunt aankloppen voor garantie.

Note to self: Drink niet teveel koffie bij de lunch, want je gaat er érg snel van praten…

Tekst: Lars Vogelenzang

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments