Multivan Merida Biking Team 2014

Traditiegetrouw presenteert het Multivan Merida team zich in februari tijdens een perskamp op Mallorca. Dit jaar was daarin geen uitzondering, ook al stond het weekend meer in het teken van nieuwe racefietsen en de Lampre-Merida Protour ploeg. Met slechts 1 verandering ten opzichte van het voorgaande jaar, hoefde die teamvoorstelling niet lang te duren en bleef er voldoende tijd over om tussen de bedrijven door te ontspannen middels een rondje fietsen.

Naast de bekende namen, Jose Antonio Hermida, Rudi van Houts, Gunn-Rita Dahle Flesja en de vorig jaar toegevoegde Thomas Litscher en Ondrej Cink, wordt de ploeg dit jaar versterkt met de jonge Duitser Julian Schelb. Dit 21 jarig talent was 2e op het WK voor U23 renners afgelopen jaar en is in de ogen van het teammanagement een van de nieuwe talenten voor de toekomst.

meridateam

schelb01

Qua fietsen weinig nieuws aan de horizon: vertrouwde Big Nine, Big Ninety Nine en Big Seven frames, voorzien van Sram, Fulcrum, Maxxis, PRC en Prologo spullenboel. Met Fulcrum heeft het team overigens wel een ontwikkelsamenwerking en rijden ze momenteel met carbonnen 29-er wielen rond die samen nog geen 1200 gram wegen. Dat is licht!

Niets nieuws aan de horizon zei ik, of misschien toch? Een eerder gerucht dat er een nieuwe Rock Shox SID aan zit te komen, waarmee ook dit team gaat rijden, gonsde ook op dit perskamp rond. Geen foto’s, geen details, behalve het geroezemoes dat het om een upside down variant zou gaan, die op de Sea Otter Classic gepresenteerd gaat worden. We zullen het zien…

hermida01

CJ

Posted in Nieuws, Specials.