De mooiste fietsen: Rocky, VanDeyk & Fatbikes

Dat het einde van het seizoen nadert en de EuroBike voor de deur staat, merk je aan alle nieuwe modellen die de laatste weken oppoppen. De ‘oude’ collectie is uitverkocht, nieuwe hypes dienen zich aan en de economie moet weer een nieuw duwtje krijgen. Met onderstaande fietsen zou dat laatste wel goed moeten komen!

Rocky Mountain Thunderbolt MSL
Gisteren trok Rocky Mountain het doek af van hun nieuwste telg: de Thunderbolt MSL. Als je tussen al de type-aanduidingen door niet meer weet wat nu ook alweer wat is, dit is de carbonnen variant van de Thunderbolt, een 27,5 / 650b fiets met 120 mm veerweg gepositioneerd als XC+ of trailbike.

Over de fiets heeft Rocky een flink sausje tech-options gegoten: Ride-9 geometrie systeem, Smoothwall carbonnen frame, Smoothlink veersysteem en als laatste vernieuwing: een Pipelock hoofddraaipunt van de achterbrug. Dit is feitelijk een oversized glijbus met smeernippels. Daarmee zou het euvel dat eerdere Rocky’s daar lagers aten voorgoed verleden tijd moeten zijn.

ThunderboltMSL02

ThunderboltMSL01

VanDeyk VDX
CX-fanboys opgelet: het is bijna september en dat betekent dat het cyclocross seizoen al in de startblokken staat. Traditioneel betekent dat veel belgen met reclamevolle kleding in de modder. De laatste jaren is er een subcultuur omheen ontstaan, met name in de USA, waar een deel van deze traditie overgenomen wordt. Als toevoeging op de 13 in een dozijn fietsen maken nu heel veel kleinere fabrikanten unieke, custom juweeltjes. Fietsen die je eigenlijk gewoon wil hebben om er naar te kijken. Het Duitse merk VanDeyk heeft zo’n cyclocross fiets gebouwd, onder andere bijgestaan door Ken Bloomer van Crema Cycles en voorheen (Duits importeur van) Independent Fabrication, die werkelijk om je vingers bij af te likken is.

VDX01

VDX03

Iedereen aan de fatbike!
Was een Fatbike tot een jaar geleden nog een beetje een subcultuurtje voor mannen met baarden, fietstassen en zo weinig mogelijk versnellingen, nu lijkt het wel alsof iedere fabrikant op deze ontwikkeling gesprongen is. Zo kwam afgelopen week Canyon ineens met een carbonnen Fatbike, genaamd Dude CF (verzin hier uw eigen grappen ala ‘Dude! Where’s my fatbike!’).

Canyon probeert met deze fiets niet een beetje mee te doen met de hype, maar trekt em meteen door naar high-end level. Zo is het frame van carbon (1550 gram), de wielen zijn in samenwerking met DT Swiss voor deze fiets ontwikkeld en voor de banden tekende Schwalbe een paar Jumbo Jim banden. Daarnaast kun je naast de afgebeelde Rock Shox Bluto vork ook een starre variant van Canyon monteren, eveneens in carbon en genaamd Rude CF. Interne kabelgeleiding (incl. stealth Reverb optie) complementeert het plaatje.

CanyonDudeCF

En voor degenen voor wie dit allemaal te progressief is, is er ook nog wel wat traditionelers van Yeti te vinden.

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments