Mooiste fietsen: Slash, Demo en …

Over drie maanden staat ie in de Heineken Music Hall: Slash, epische gitarist met kenmerkende hoed. Het nieuwtje van de afgelopen week is echter die andere Slash: de laatste incarnatie van Trek’s enduro fiets met 160 mm veerweg, 27.5 inch wielen én vanaf 2015 verkrijgbaar met een carbon frame. Dit frame is maar liefst 627 gram lichter dan het bestaande aluminium frame. Uiteraard is het voorzien van alle snufjes die je kunt bedenken om bij de tijd te zijn: ISCG mount, kabels binnendoor en Di2 specifieke kabelpluggen. De achterdemper komt dit keer van Rock Shox, verrassend omdat Trek toch al een vrij lange relatie met Fox suspensie op hun fietsen heeft. De Monarch Plus Debon Air zorgt daar voor 160 mm veerweg, die vergelijkbaar aan zou moeten voelen als de Trek-specifieke DRCV demper die er voorgaande jaren nog inzat.

trekslash98

slashaction

Trek is niet de enige die op het vlak van veerweg en 27.5 inch wielen wat nieuws heeft. Het merk uit Morgan Hill heeft namelijk hun Demo downhiller geüpdatet en helemaal 2015 gemaakt door hier 27.5 wielen in te hangen. Tot zover weinig spectaculair nieuws; je kon het al maanden zien aankomen. Wat méér opvallend aan die fiets is, is dat de vorig jaar geïntroduceerde Öhlins TTX achterdemper nu op alle fietsen in de reeks gemonteerd wordt. Nóg leuker wordt het als er foto’s opduiken op internet waarbij een Rock Shox Boxxer voorzien is van een Öhlins demper. Betekent dat dat we over een tijdje een complete vork van de Zweden kunnen verwachten?!

specidemo01

specidemo02

Als laatste heeft Niner voor de Fatbike adepten nu ook een fiets: de ROS9 Plus. Het stalen frame van de gewone ROS9 dat vorig jaar geïntroduceerd werd, is wat opgerekt en kan nu 29 x 3.0 banden aan. Dat kan altijd Fat-ter natuurlijk, maar ook Niner moet nog wat overhouden om volgend jaar te lanceren. De ROS9 Plus komt in bosbouwer / John Deere groen. Ook is er een limited edition, slechts 9 stuks, in een speciale IMBA uitvoering.

ninerrosplus01

ninerimba

CJ

Geplaatst in Specials en getagd met .
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
9 jaren geleden

Nominatie voor de volgende ronde:comment image de Yeti AS-Rc.

Mark
Editor
Mark
9 jaren geleden
Reply to  Dennis

Het is de kleur die het ‘m doet. Voor de rest………Gezien wat Yeti afgelopen tijd heeft gemaakt aan frames ietwat inspiratieloos.