Terugblik: Velozine & Specialized Summer Ride

Dikke fietsen, dikke pret

“Wil je eens een lekker potje ouwehoeren en fietsen met ons op de nieuwste Specialized fietsen?” Met die vraag openden we de inschrijving voor de Velozine & Specialized Summer Ride. Nou, dat wilde men wel.

Op zaterdag 8 juli markeerden Velozine-vlaggen de (tijdelijke) overname van Specialized Europe in ’s Heerenberg door de Velozine-lezers. 25 fietsers met zeer diverse achtergronden: XC-ers, wielrenners, singlespeeders, enduristen, dames, heren, beginners en gevorderden. En dat in alle mogelijke combinaties.

Johan fietst op de weg en zat nog nooit op een mountainbike. Zijn bikende broer had hem meegetroond. Na een korte uitleg over en setup van de fiets ging hij op pad. Zijn reactie achteraf: “Het is heel erg leuk en het smaakt naar meer! Het sturen vind ik wel lastig. Ik heb een hardtail én een fully getest en ben verbaasd hoe veel verschil die achtervering maakt.”

Alle deelnemers hadden vooraf hun voorkeurstestfiets ingevuld, en die stonden klaar bij binnenkomst. Een flinke batterij dikke fietsen. Geen budget spul, maar high-end hardtails, full suspensions en zelfs ebikes. Met klaar bedoelen we trouwens “klaar om af te stellen”. Zonder een grondige instelsessie van zitpositie, veringen en bandendruk is een representatieve testrit natuurlijk niet mogelijk. Sterker nog: het zou het plezier behoorlijk kunnen verpesten. Dit duurde wel even, maar uiteindelijk konden we, vanuit de lucht gefilmd, en groupe naar de Montferland MTB route, voor een testrit van 25 km.


 

De deelnemers hadden vaak opvallende redenen om voor een bepaalde fiets te kiezen. Sommigen waren specifiek op zoek naar één model voor mogelijke aanschaf, maar veel rijders kozen ook bewust voor iets totaal anders dan hun eigen bike, “om eens te voelen hoe dat rijdt.”

Jeffrey rijd normaal singlespeed, maar koos vandaag voor een plusfiets met versnellingen. “Het is wel lekker speels en het heeft grip. Maar echt lekker rollen doet het niet.”

Voor een goede testrit is ook de bandenspanning belangrijk, weet ook Renée.

Weet wat je wil!

Wat alle deelnemers wel gemeen hadden was het plezier onderweg: Dikke pret, veel blije gezichten. En de pret was na de rit nog niet eens afgelopen: Rondkijken in het mooie Europese hoofdkantoor van Specialized, een uitgebreide prijsuitreiking van een prijsvraag én een pastabuffet maakten dat iederéén op alle fronten bevredigd naar huis ging.

Nee, de ronde van Montferland.

Not exactly brain surgery. Maar toch.

Monstertruckend bergop.

“Torch” Deze kleurde trouwens niet zo mooi mee als de pro-only fietsen in Rio.

Ter afsluiting een pasta buffet. En, ja de restjes… waren voor Lars. Die moet er nog van groeien… in de breedte.

Wij danken allereerst alle deelnemers voor de gezellige dag, en daarna Specialized voor het perfecte faciliteren!

Tekst: Lars Vogelenzang
Foto’s: Coen de Jongh & Dennis Jöris
Video: Hans Jelles

Extra foto’s op de volgende pagina

Kijk op de volgende pagina voor een fotogalerij met alle foto’s!

1 2

Posted in Events and tagged , , , , , , , , , , .
  • Renee

    Was een geweldige dag. Top geregeld, bedankt!