Video vrijdag: winter’s coming

Nu de blaadjes van de bomen zijn staat de winter toch echt aan de voordeur te kloppen… Mountainbiken is weliswaar een ‘zomersport’, al denkt half toertochtend Nederland daar anders over, maar deze video’s laten zien, dat juist dan het mountainbiken een extra dimensie krijgt!

Enjoy…

Leaf peeping

Into thin air

En als het buiten te koud is…

(…maar dan moeten we wel een indoor park in Nederland krijgen)

Posted in Video Vrijdag.
 • Nice, alledrie. :) Heerlijke rijkunsten.

  Bij die geposeerde lunch met echte koffiekopjes in het tweede filmpje kon ik mijn lachen niet inhouden, trouwens.

 • Ik moest meer lachen bij die fiets van Emily Batty…. :)

 • Ray mag hier ook wel een leeg staand gebouw onder handen nemen :) Wat is dat leuk.

 • Die fiets van Emily, niet normaal meer zo klein. En toch een 29er rijden. Sommige mensen zouden geen 29er moeten willen…

 • Into thin air is met Harald Philip, die hier een eerstbeklimming/fietsafdaling van Monte Vioz doet en 10 dagen na een Italiaan de 2e is op de Monte Veneto. Ik zat precies tussen beide beklimmingen in aan de andere kant van de berg. Niet dat dat relevant is voor jullie, maar het mooie weer in Bormio werd dus door meer mensen gebruikt :)

  Meer over dit fimpje op mtb-news.de in het Hochtouren topic, inclusief de opmerking dat Harald altijd zo over-dynamisch afdaalt, het adres van de spekwinkel en het jatten van de muziek en de titel (Boek van John Krakauer, meer uit mijn tijd). Hoch touren topic staat de laatste weken barstenvol filmpjes, iedereen heeft nu blijkbaar tijd om te editen. Het wordt een soort cult om koffie te maken op de top van de berg. Elk filmpje gata een stap verder, eerst alleen koffie, toen de italiaanse koker, toen boterham met spek erbij en nu de kopjes. Kopjes zijn ook weer gesponsord door Formula als je goed kijkt. :)

 • What’s next… ‘s avonds naar boven fietsen in het avondgloren, bovenop een top illegaal een tentje opzetten en hopen dat je slaapzak tot min 10 gaat en bij het krieken van de volgende dag boven de wolken afdalen? Dat lijk me wel wat :-)

  • Lijkt me leuk! Zorg wel dat je goede spullen hebt en een beschutte plek op zoekt.

   Ik heb mijn tentje wel eens opgezet bovenop een heuveltop in de Lake District. Bij het onder gaan van de zon begon het flink te waaien en vervolgens lig je daar een nacht te ‘slapen’ in een tent die zich om de 30 sec om je heen vouwt :-P.